Germania: număr record de bancnote euro falsificate

Banca Centrală a Germaniei a publicat un raport în care arată că în țară au fost depistate 50.500 de bancnote euro falsificate în valoare totală de 2,2 milioane de euro. Este un record negativ pentru Germania: numărul falsurilor a crescut cu 31% față de jumătatea anului 2014 și este de două ori mai mare decât cel înregistrat în 2013.

Problema este însă una minora, pentru că statisticile arată că un german ar trebuie să trăiască în medie 800 de ani pentru a intra în posesia unei bancnote false în țara sa. Bundesbank examinează circa 15 milioane de bancnote în fiecare an pentru a depista falsurile. Statistica arată că se depistează circa 12 asemenea falsuri la 10.000 de rezidenți in Germania.

Una dintre măsurile cele mai importante luate până acum este introducerea unor bancnote mai greu de falsificat, care să le înlocuiască pe cele aflate în circulație începând din 2000, de la lansarea monedei comune. Până acum au fost reconcepute bancnotele de 5 și 10 euro, iar noua bancnotă de 20 de euro va intra în circulație pe 25 noiembrie anul acesta.

La Frankfurt, oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că în acest an au retras de pe piață 454.000 de bancnote. De la lansarea euro, doar în 2014 au fost retrase mai multe bancote.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.