Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova a demisionat

Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova, Dorin Drăguțanu, și viceguvernatorul Marin Moloșag, și-au prezentat luni demisia.

Drăguțanu i-a acuzat pe politicienii de la Chișinău că nu vor investigarea „furtului secolului”, referire la miliardul de dolari care a dispărut din trei bănci moldovenești.

Acesta l-a acuzat și pe premierul moldovean Valeriu Strelet că vrea să transforme Banca Națională în țap ispășitor.

„Motivul demisiei sunt presiunile politicienilor. Dacă nu demisionam riscam să permitem manipulări care pot afecta stabilitatea financiară și activitatea Băncii Naționale. Timpul va arăta cine a stat în spatele acestor atacuri. Așteptăm începutul investigatiei Kroll pentru a arăta cine a stat în spatele atacurilor asupra sistemului bancar. Până la numirea noii conduceri vom asigura deplina funcționare a Băncii Naționale. Cred că odată ce am fost presați să plecăm există candidații pregătiți pentru această funcție”, a declarat guvernatorul demisionar.

Din conturile a trei bănci din Republica Moldova, între care una de stat, a dispărut circa un miliard de dolari, la finalul anului trecut.

Dorin Drăguțanu a fost numit guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova în 2009.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.