Hop și Raluca Prună

Fostul ministru Raluca Prună ironizează Ministerul Justiției după apariția listei cu persoanele care au intrat și au vizitat arhiva SIPA, susținând că aceasta este doar o colecție de nume care „dă apă la moară detractorilor justiției”, deoarece nu s-au spus și funcțiile persoanelor respective.

„Ministerul Justiției se reformează. Elementul esențial al reformei: îndepărtarea magistraților detașați in minister. Dacă scopul este un minister al justiției fără magistrați, este o falsă reformă. Și una periculoasă. Nu cunosc niciun minister al justiției din vreun stat membru în care magistrații sa aibă interzis. Este o premiera în UE, una tristă…
Cât despre lista cu cei care au intrat în arhiva SIPA, ar fi fost util ca în dreptul fiecărui nume sa se spună funcția persoanei. Altfel e o colecție de nume care dă apă la moară detractorilor justiției. Pentru că dacă cineva se mai întreabă, toate aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare in corpore a unei puteri în stat. Sunt curioasa ce spun asociațiile de magistrați despre toate acestea. Anul trecut făceau scrisori deschise săptămânal. Acum e tăcere”, a scris Prună joi pe Facebook.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.