În 2015, Rusia şi-a majorat exporturile de petrol

Exporturile de petrol ale Rusiei au crescut cu 7,5% până la 238 milioane de tone în 2015, aceasta fiind prima majorare înregistrată în ultimii şase ani, a declarat miercuri ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, transmite RIA Novosti, potrivit Bursa.

În 2014, Rusia a exportat o cantitate totală de 221,13 milioane tone de petrol şi a produs 358,2 milioane tone de cărbune.

„În acest an ne-am majorat exporturile de petrol, pentru prima dată în ultimii şase ani, până la 238 milioane de tone”, a declarat Alexander Novak.

Acesta a adăugat că exporturile de cărbune au rămas nemodificate comparativ cu nivelul de 155 milioane de tone înregistrat anul trecut, chiar dacă producţia de cărbune a Rusiei a crescut în 2015 cu 4,1% până la 373 milioane de tone.

De asemenea, Alexander Novak a estimat că producţia de gaze naturale a Rusiei a scăzut cu 1,4% în 2015 până la 633 miliarde metri cubi însă exporturile de gaze au crescut cu 4,9% până la 190 miliarde metri cubi.

În 2014 Rusia a produs o cantitate de gaze naturale de 621,9 miliarde metri cubi şi a exportat o cantitate de 181,2 miliarde metri cubi, inclusiv gaze naturale lichefiate, informează Ria Novosti.

Preţul barilului de petrol a scăzut cu aproape 70% după luna iunie 2014 şi în prezent se situează la cel mai redus nivel din ultimii 11 ani. Reducerea preţului ţiţeiului pune presiuni pe bugetul Rusiei, ţară care realizează jumătate din venituri din exporturile de petrol şi gaze naturale, potrivit sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.