Încarcerarea lui Tender duce la dispariţia a 5.000 de locuri de muncă

Condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 12 ani şi 7 luni de închisoare ar putea duce la dispariţia a peste 5.000 de locuri de muncă, a declarat marţi, pentru cotidianul.ro, Nicole Tender, soţia afaceristului, încarcerat la Penitenciarul Timişoara.

”Atunci când au aplicat această pedeapsă, la care se adaugă şi faptul că instanţa a dispus sechestru pe toate firmele soţului meu, judecătorii nu s-au gândit că lasă pe drumuri vreo 5.300 de angajaţi, aproape toţi oamenii din firmele noastre. Acest lucru s-ar putea petrece în câteva săptămâni. Gândiţi-vă că toţi aceştia au familii, aşa că numărul celor care au de suferit în acest caz este mult mai mare. Instanţa a fost interesată doar să-l bage pe Ovidiu după gratii. El a primit, da fapt, 25 de ani şi 4 luni de închisoare, dar a beneficiat de prevederile art. 19, din Legea 682/2002, privind înjumătăţirea limitelor de pedeapsă”.

”Vă daţi seama că, de exemplu, norvegianul Anders Breivik a primit o comdamnare de 21 de ani de puşcărie, după ce a ucis cu sângere rece 77 de oameni şi a detonat, de la distanţă, o bombă în Gara Centrală din Oslo. Ca să nu mai vorbim de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism la 23 de ani şi 4 luni. Prin comparaţie, vă daţi seama câtă puşcărie a primit Ovidiu? Instanţa nu a vrut să ţină cont de nimic. Parcă a vrut să ne distrugă ca familie. Judecătorii nu s-au sinchisit că Ovidiu este tatăl a trei copii minori, că a fost operat pe cord de cinci ori, ultima dată luna trecută. O să merg, împreună cu avocaţii noştri, până în pânzele albe să demonstrez nevinovăţia tatălui copiilor mei”, spune extrem de afectată Nicole Tender.

Ovidiu Tender (59 de ani) a fost condamnat, luni, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, cu executare, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Rafo-Carom. El a fost acuzat de înşelăciune şi spălare de bani, iar prejudiciul calculat de instanţă şi pus în cârca afaceristului se ridică la suma de 41 milioane de euro. Ovidiu Tender a fost ridicat de poliţie în aceeaşi zi în care s-a pronunţat sentinţa şi dus în Penitenciarul Timişoara, unde îşi va executa prima parte a pedepsei primite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.