Incendiu la bordul unui feribot

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţa la bordul unui feribot, aflat într-o zonă cu condiţii meteorologice nefavorabile în largul Greciei. O operaţiune de salvare este în curs pentru evacuarea celor 466 de persoane de pe ambarcaţiune, a anunţat Paza de Coastă elenă, relatează AFP.

Operațiunea de salvare a celor 466 de persoane este însă îngreunată de marea agitată și furtuna puternică, relatează DPA, citată de Agerpres.

„Operațiunea de salvare este una dintre cele mai complicate, din cauza mării agitate, ploii și furtunii puternice”, a declarat ministrul marinei comerciale din Grecia, Miltiade Varvisiotis. Vizibilitatea este slabă, ceea ce împiedică navele pazei de coastă să se apropie de vas, a adăugat acesta.

Marina militară italiană a trimis trei elicoptere iar paza de coastă italiană — două bărci pentru a ajuta la salvarea pasagerilor aflați pe feribotul cuprins de foc, scrie agenția EFE. Elicopterele ar urma să lanseze plute de salvare pe mare.

Potrivit EFE, 150 de persoane au fost mutate deja în bărci de salvare. Restul pasagerilor așteaptă pe punte să fie evacuați.

Echipajul este format din 56 de membri, greci și italieni.

Incendiul a izbucnit în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în garajul feribotului, unde se aflau 222 de vehicule, și s-a extins rapid pe vas. Cauzele declanșării incendiului nu sunt cunoscute.

Nava a fost identificată ca fiind „Norman Atlantic”, sub pavilionul Italiei, aparținând liniei de feribot elene ANEK. Ea plecase din portul grec Patras spre portul Ancona din Italia.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.