Incident aviatic SUA – Rusia

Un avion de spionaj al SUA a evitat o întâlnire cu armata rusă încălcând spaţiul aerian suedez la 18 iulie, la o zi după ce zborul MH17 al Malaysia Airlines s-a prăbușit în Ucraina.

Avionul RC-135 Rivet Joint a intrat fără permisiune în spaţiul aerian suedez, a declarat un oficial militar american. Aeronava a trecut, de asemenea, prin spaţiul aerian al altor ţări, deşi nu este clar dacă a avut permisiunea să facă acest lucru, relatează CNN, citată de Mediafax, în pagina electronică.

Avionul american zbura în spaţiul aerian internaţional şi efectua o misiune de supraveghere electronică în momentul în care ruşii au făcut o mişcare neobişnuită, urmărindu-l cu un radar terestru.

Ruşii au trimis cel puţin un avion de vânătoare pentru interceptarea aeronavei americane, au declarat sâmbătă oficialii americani.

Echipajului avionului de spionaj a fost atât de îngrijorat de urmărirea radarului încât a vrut să părăsească zona cât mai repede posibil, a explicat oficialul. Cea mai rapidă rută pentru a se îndepărta de ruşi i-a dus în spaţiul aerian suedez. Oficialii americani au recunoscut că acest lucru s-a întâmplat fără aprobarea militară a Suediei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.