×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 19 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:38
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de miercuri dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Încremenirea şi tăcerea de după Ghiţă

Serialul Ghiţă este mai palpitant decît gaura lui Dragnea sau „House of Cards”. Ba la un moment dat m-am gîndit şi la posibilitatea unui tîrg. I-au zis lui Dragnea că-l scapă, dar să lanseze orice, un scandal, o bombă, o declaraţie nebună care să acopere dezvăluirile lui Ghiţă. Sigur, exagerez. Acum sunt gata să bănuiesc orice şi pe oricine. Doar n-o să-mi imaginez că agentul PH scrie basme. Poate să mai dreagă poveştile din condei, poate să-i mai evite pe prietenii săi, dar de minţit grosolan nu minte. Urmele marilor afaceri de corupţie, ale marilor jocuri făcute de SRI în politică şi justiţie sunt arhi-cunoscute. Geaba încearcă Laura Codruţa Kövesi să sară peste subiect. Tot de el se împiedică pentru că nu este vorba de un science fiction. Nici cu plagiatul, nici cu RCS&RDS, nici cu fratele ei de la Transgaz. Toate aceste poveşti au apărut în piaţă independent de Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă şi chiar de SRI. Dacă ar fi putut, mai tot sistemul le-ar fi blocat. Negaţiile Laurei Codruţa Kövesi au aceeaşi greutate ca şi părerile ei despre teza sa de doctorat. Sau ca declaraţiile sale despre victoriile spectaculoase în anticorupţie. Am crezut-o cît am crezut-o pînă viaţa şi faptele Laurei Codruţa Kövesi ne-au convins de contrariu.

Că nu zice nimic doamna procuror-şef DNA nici nu contează. Colaborările sale cu SRI sunt cunoscute. Chiar cunoscute de Livia Stanciu. S-a lăudat şi SRI-ul cu ele. Au fost şi judecătorii duşi în centre de perfecţionare pentru a colabora mai bine cu SRI. Nu se mai pot întoarce lucrurile la iluzia anticorupţiei nevinovate, cîtă vreme am început să aflăm despre tîrguieli, afaceri, abuzuri falsuri şi procese trîntite. Faţa anticorupţiei este îndeajuns de umflată. De ce încearcă Laura Codruţa Kövesi să minimalizeze situaţia creată de toate cazurile care o încurcă, de la plagiat la dezvăluirile lui Ghiţă? Pentru că speră să rămînă şef al DNA şi după ce trece acest val de dezvăluiri.

De ce tace Klaus Iohannis?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 10 ianuarie 2017
8873
 | 38
 | 46
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
F.B
-17
Nu va place că a băgat atât de multi hoti la puscărie, proveniti dintre voi.Codruța a făcut dovada credintei fata de tara.Voi ce ati făcut ? Doriti din nou aceas mizerie care va dat posibilitatea să furati fara să fiti prinsi.Iar presa Dlui C.N.de mult face acelaș lucru.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ F.B
+15
Unii dintre noi am vrea ca la conducerea parchetelor să nu mai fie membri ai mafiei securiste care protejează multinaționalele hoațe și raptul străin al banului public.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
VASILE BLEAGA @ F.B
+16
ZII SAMORI TU CA ASA ESTE ?! UNDE ESTE RECUPERAREA PREJUDICIULUI ?! AH?! AR TREBUI SA DISTINGI INTRE PARTIZANATUL PARTINITOR DIN ANCHETE SI ENTUZIASMUL BLINDAT CU FACATURI DIN DOSARE :ASA CA N-AI DREPTATE DIVERSIONISTULE !
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Gmbplay&Klaus won.
+11
Sigur ca sri a fost si este la volan dintotdeauna .
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
gelu
+13
Atat gen. Coldea cat si Luluta Kovesi sunt spionii Budapestei si de aceea acestia se opun construirii de autostrazi care sa lege Muntenia, Oltenia si Moldova de Ardeal. Si tot de aceea cei doi distrug mediul de afaceri romanesc tocmai pentru ca Romania sa fie slaba din punct de vedere economic si militar pentru ca la momentul oportun tara noastra sa poata fi destramata si Ardealul sa fie incorporat la Ungaria.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Marius Nicolescu @ Gelu @ gelu
+9
Si, oare, gen. Coldea si dna Kovesi nu trebuie sa raspunda pt nerealizarile lor transcarpatice in fata Parlamentului? Sau noi avem o democratie mai originala ca oricand?
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Csalas
+16
Kovesi, Coldea si Johannis nu vor vorbi si nu vor spune nimic. Oricum sunt mult prea rudimentari si lipsiti de empatie fata de acest popor, se cred niste zei destinati sa faca ce vor "muschii lor" in tara in care ei nu dau socoteala nimanui. Ei vor iesi pe usa din dos a institutiei pe care o conduce fiecare si cu care - cred ei - se confunda. Stiti voi ce au in comun cei patru ??? Fiecare din cei patru dispretuiesc chiar urasc - in aroganta si superioritatea lor - acest popor pe care-l mint si fura cu aere de superioritate senioriala de mostenitori ai Romaniei. De vorbit, va vorbi gargaragiul de Basescu , dar el va amesteca adevar cu minciuna, otrava si venin cu declaratii de om preocupat de destinul tarii pe care a ingropat-o in mocirla. Asa se va sfarsi povestea binomului ( sistemului) ce a infestat toata societatea inclusiv mintile multor romani. Rezerve de cozi de topor tara mai are , asa ca.............atentie !!. Ochii pe ei !!!!
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Melos Negros @ Csalas
+9
Nu asta este marea problemă, că toți cei patru în frunte cu criminalul de Coldea, nu vor scoate nicio vorbă, pentru că este suficient să se adune probe împotriva lor (probe care s-au și adunat cu duiumul). Dar necazul e că nu are cine să facă așa ceva: problema e că oricine, fie parchet general, fie comisie a parlamentului etc. va și șantajat pe față de licurici care urmărește să-și apere marionetele (prin care au ajuns să controleze România) până-n pânzele albe.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
romanul
+8
Pentru cei care au curajul unei investitii de BVB, feriti-va ca de *SATANA* de produsele structurate ale bancilor austriece tip ebwtitl sau ebdax ...*, o megaescrocherie care din care *iesiti cu buzunarele goale, va lasa LEFTERI, daca tot o faceti intrati pe piata REGS, care cuprinde in mare majoritate actiuni ale firmelor romanesti.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
daca am fi @ romanul
+6
chiar un popor, am ocoli cu totii bancile austriece (Transilvania, Reifheisen, BCR, etc.)! Sa depuna la ele doar hungurii si restul prostilor.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Un curios
+25
Ei,si mata nea Cornele,de ce tace ? Pai simplu: face si el parte din lumea buna a campului tactic,compusa din santajisti,santajati si santajabili,la alegere,depinde de binom,trinom sau polinom.Inclin sa cred ca e din ultima categorie,cu mari sanse sa avanseze si in celelalte doua,la o adica.In rest,vad ca e destul de echidistant cu dependenta justitiei si cu statul de drepti pana aproape de mijloc...Totusi,nu inteleg de ce,vede mereu culoarea rosie in fata ochilor ? Sa aiba oare alergie de la trandafirii cultivati din abundenta in Sibiu si mai ales in parcul Arinilor ?
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Plugarul
-14
.... de moşi şi babe care au votat ....
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
Plugarul @ Plugarul
+2
Eroare .... . Textul , .... de moşi şi babe care au votat .... , a vrut să fie o finalitate a comentariului precedent .... , şi trbuia să fie continuarea , ipotetică a şmecherilor care nu votează , în schimb acuzăo anumită categorie socială de faptul că nu aieşit cine trebuia .... . Şi , nu in ultimul rănd , vărsta , mă plasează in acea categorie de vărstă , şi sunt măndru de asta ..... . Aşa că , cer scuze celor ce in mod greşit au fost parodiaţi ....
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Plugarul
+14
Mal..acu' tace pentru că aşteaptă instrucţiuni .. . Probabil are impresia că ne creşte tensiunea de nerăbdare să - i auzim mormăitul silabisit .... . Joacă psihologic ( sanki ) turnul moralităţii , criteriosul ... . Dacă el inventează sintagme judiciare , minciuna penală .... , inventez şi eu .. , criteriosul .. . Observ că tehnicile securistoide incep să - i fie modus operandi .. , diversiuni cu penalii , instigări la adresa magistraţilor , imixtiuni in actul de justiţie .. , tineri provocaţi să iasă in stradă să protesteze .. . Ăsta a luat - o de - a binelea pe arătură .. , şi e cu mintea'n salcămi .. . Nu - l voi slăbi păna nu voi auzi de la el măcar un gest simbolic de regret faţă de uciderea şefului de post de la Vişeu de către doi fraţi din mafia lemnului .. . Tace ca por..cu' n porumb .. . Îi este jenă probabil de sensibilitatea subiectului ... . Exceptănd căteva televiziuni care au comentat evenimentul şi au prezentat imagini de la inmormătarea acestuia .. , muţenie totală ! În Ucraina , populaţia responsabilă s - a constituit în grupări paramilitare şi suplinesc neputinţa autorităţilor implicăndu - se în protejarea pădurilor .. . Albanezii mai fraieri ( ! ) , au interzis tăierile pădurilor .. . La noi nimic .. ! Aştept ca la următoarea şedinţă CSAT , să fie analizată situaţia comparabilă cu cartelurile columbiene .. . Şeful serviciilor am văzut cu ce se ocupă .. . Nu mai ştim care pe care şantajează .. . Capacul l - a pus băutorul şef de votcă penală de la parchetul general care doreşte ca magistraţii , in mod deosebit procurorii să nu fie monitorizaţi , pentru că ei sunt numiţi de bossul măgădău şi au imunitate ca el .. , şi că vrea ca politicienii să fie monitorizaţi pentru că aştia sunt trimişi in parlament prin vot democratic de către romănii cu simţ de răspundere care votează .. , nu ca şmecherii cu gipane care in ziua alegerilor se intind lenevind in şezlonguri la munte reglăndu - şi tacticos ochelarii pe vărful nasului , a doua zi acuzand je
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
ochi ager
+19
Codrutza refuza sa ne spuna daca s-a intalnit cu Ghita "de sute de ori" inainte de a fi catalogat drept inculpat. O fi el inculpat dar nu e condamnat asa ca are dreptul sa vorbeasca si sa se apere. Deci dna sefa Codrutza trebuie sa ne spuna cu subiect si predicat ca nu s-a intalnit cu Ghita. Altfel il credem pe Ghita. De asemenea vedem pe Koldea intalnindu-se cu Ghita, vicepresedinte al comisiei de control a SRI la acea data. si chiar aflam ca Koldea decidea in Romania ce autostrazi se fac si cum trebuie foosit bugetul Romaniei pt cumpararea de armament. Intreb si eu: in ce calitate Koldea decidea acestea? era el prim ministrul Romaniei??? De ce nu il intreaba nimeni nimic pe dnul? ce face seful civil al SRI? ce face comisia de control a parlamentului ? ce face ministrul justitiei? Pentru ca daca ei nu fac nimic noi il credem pe Ghita.
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
VASILE BLEAGA
+14
PROBLEMA RASPUNDERII NU SE CUNOASTE DE CATRE OTREPELE AJUNSE IN POSTURI IN CARE POT NENOROCI DESTINE .....ASTFEL SABOTORII SI TRADATORII DE NEAM SI TARA TIN DE JILT PANA PLEZNESTE BOMBA FARA ECHIVOC - DOAR N-OM VREA ACUM SA VEDEM CA AU AVUT SI CARACTERUL NECESAR FUNCTIEI.......cazaturi si gunoaie ,zgura umana ce nici la negru de fum nu este buna......
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 5 ore şi 32 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 11 ore şi 10 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 9 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 51 minute