Înşelătoria lui Condrea: Hexi Pharma vs Hexi Farma

Nu doar Hexi Pharma distribuia dezinfectanţi spitalelor, ci şi Hexi Farma, o firmă clonă care aparţinea tot lui Dan Condrea, despre care autorităţile nu aveau habar.

Dezvăluirile au fost făcute pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan, tolo.ro , de unde aflăm că firma a livrat dezinfectanți în valoare de 400.000 de euro. Aceeaşi sursă arată, de asemenea, că există spitale care au semnat contracte și cu Hexi Pharma, și cu Hexi Farma.

Nici DNA nu pare să fi ştiut de ingineria lui Condrea, iar Ministerul Sănătății și SEAP, gestionarii licitațiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanți, însă nimic despre firma clonă, Hexi Farma. Astfel, contractele acestei societăţi nu au fost contorizate de autorităţi, iar conturile nici vorbă să fie blocate.

„Nu am știut că există o firmă care livra aceleași dezinfectante diluate și care se numește Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu «F». Am crezut că e o eroare de scriere”, a declarat o sursă din interiorul Hexi Pharma pentru jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Jurnalistul Cătălin Tolontan, la B1 TV

„Printr-o sursă apropiată afacerii respective (a aflat de Hexi Farma – n.r.), alfel nu aveam cum pentru că intrând pe SEAP și căutând nu găsești Farma cu F sau, dacă cumva o găsești, ai impresia că e o eroare de dactilografiere. Ar trebui să te duci în spate și să cauți destul de mult ca să îți dai seama că este o altă firmă. Era puțin credibil să existe și una (o firmă – n.r.) cu F și cu PH”, a explicat Tolontan.

„Nici DNA, nici Parchetul General, nici Ministerul Sănătății, nici SEAP-ul însăși, nimeni nu a luat în calcul și firma cu F, deși a existat și a făcut afaceri. Evident că știau cei din spitale, la licitații veneau aceleași persoane, tocmai de aceea e clar că acest joc de alba neagra e cunoscut de spitale. Mi-e foarte greu să cred că nu a știut nimeni din stat despre nimic”, a adăugat redactorul șef de la Gazeta Sporturilor.

„Apropo de SRI, dacă cineva se joacă de-a Hexi cu PH și cu F pe piața dezinfectanților, care este o piață importantă, cineva nu își dă totuși seama dintre cei care stăpânesc informația în statul român? Sigur că era legal să ai două firme, dar arată un comportament chiar înclinat spre a face șmecherii. (…) Problema aici e statul român, minciuna nu e doar asta, minciuna pe care ne-o servesc autoritățile. Acum câteva zile a fost suspendată activitatea (firmei Hexi Farma – n.r.), dar, din ce știm, conturile nu au fost închise niciodată”, a concluzionat jurnalistul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.