Ioan Botiş: Românii fug de muncă. Nu înţeleg ce înseamnă piaţă flexibilă

Românii fug de muncă şi prea puţini se trezesc dimineaţa ca să meargă la serviciu. Acest portret deloc măgulitor a fost făcut pe baza studiilor. Ministrul muncii Ioan Botiş a prezentat parlamentarilor cifre concrete care arată din ce cauză stă prost ţara noastră la productivitatea muncii.

Ministrul Muncii susţine că românii nu înţeleg ce înseamnă o piaţă de muncă flexibilă. Nu acceptă decât contracte de muncă pe perioada nedeterminată.

Dacă într-o ţară din vestul Europei 14% din totalul celor care muncesc au contract de munca temporar, la noi, procentajul este de numai 1%. În plus, românii nu sunt dispuşi să se mute într-un alt oraş ca să-şi găsească un servici mai bun. Sunt prea puţin flexibili şi în general, fug de muncă, susţine ministrul Botiş.

Aşa se face că în România , doar 57 la sută dintre adulţi au o slujbă, adică doar 6 milioane de oameni. De asemenea, numarul celor care muncesc la negru ramâne în continuare crescut -peste 1 milion şi jumatate de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.