Ioan Mureşan şi complicii săi au vrut să îl reducă la tăcere pe Traian Berbeceanu

Potrivit DNA, fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, şi cei doi complici ai săi au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu.

Aceștia au încercat să îl reducă la tăcere pe fostul şef al BCCO Alba şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina.

Procurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, fostul procuror Nicolaie Cean şi ofiţerul Alin Muntean, că „actele de urmărire penală efectuate în prezenta cauză au relevat existenţa unei activităţi infracţionale extrem de elaborate a inculpaţilor, subtil şi atent construită, prin folosirea cu rea-credinţă a funcţiei şi a instrumentelor procedurale, rezultatul final constând în colectarea unui material probator cu aparenţă de legalitate şi temeinicie, folosit pentru punerea sub inculpare şi reţinerea părţii vătămate Traian Berbeceanu, scopul principal decelat în anchetă fiind cel al înlăturării acestuia din funcţia deţinută şi al intrării în posesia materialelor compromiţătoare pentru oamenii legii, pe care cel vizat le-ar fi deţinut”.

Potrivit actului de sesizare a instanţei, Traian Berbeceanu – care devenise tot mai vocal şi mai determinat în a aduce la cunoştinţa organelor de anchetă împrejurările cu potenţial incriminator la adresa celor trei, constatate pe parcursul activităţii în calitate de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia şi care efectua anchete care vizau oameni de afaceri aflaţi în legătură cu aceştia – a determinat din partea acestora „o reacţie de apărare, generată de panică şi concretizată în efectuarea unor demersuri infracţionale care au urmărit «reducerea la tăcere» a ofiţerului de poliţie”.

DIICOT și DNA și-au împărțit lovituri în dosarul Berbeceanu, sfârșind prin a-l trimite în judecată și pe fostul comisar-șef, și pe anchetatorii săi. Imediat după ce DIICOT a anunțat trimiterea în judecată a lui Traian Berbeceanu, DNA iese la rampă și anunță trimiterea în judecată a acuzatorilor polițistului, procurori DIICOT.
Traian Berbeceanu, fostul comisarul-șef al BCCO Alba Iulia, a fost trimis pe 16 iulie în judecată de procurorii DIICOT, el fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul se va judeca la Tribunalul București.
Imediat după anunțul făcut de DIICOT, DNA publică un comunicat în care arată că îi trimite în judecată pe anchetatorii comisarului Berbeceanu: procurorul DIICOT Ioan Mureșan, fost șef al DIICOT Alba, cel care a declanșat ancheta în cazul Berbeceanu, Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT și la Parchetul Tribunalului Alba, în prezent pensionat, și polițistul Alin Muntean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.