Iohannis, întâlnire cu trei miniștri la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni trei miniştri. Iohannis i-a invitat la discuţii pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi pe Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale. Întâlnirile vor avea loc luni și marți.

Surse citate de Mediafax au declarat că întâlnirea cu cei trei miniştri vizează domeniile de care preşedintele României este direct răspunzător, potrivit prevederilor constituţionale.

Iohannis ar dori să poarte scurte discuţii de tatonare cu cei trei miniștri care gestionează principalele „domenii prezidențiale”, conform unor surse guvernamentale citate de romaniatv.net.

Potrivit Constituţiei, preşedintele reprezintă statul român în străinătate şi încheie tratate internaţionale în numele României.

Constituţia prevede şi faptul că preşedintele este comandantul forţelor armate. Şi tot el îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT – autoritatea administrativă autonomă care organizează şi coordonează unitar activităţile ce privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Iohannis a avut o primă întâlnire luni, în noua sa calitate de şef al statului, și cu premierul Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.