×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:12
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Schimb de e-mailuri compromițătoare
Kaspersky Lab, legături cu o agenție rusă de spionaj

Compania de software producătoare de programe de securitate, Kasperky Lab, a avut o relație mai apropiată decât cea admisă în presă cu principala agenție de spionaj din Rusia, Agenția Federală de Securitate a Rusiei (FSB). Potrivit Bloomberg Businessweek, aceștia au dezvoltat o tehnologie de securitate pentru agenție.

E-mailurile, ce datează din octombrie 2009, fac parte din corespondența dintre Eugene Kaspersky, fondatorul companiei, și un angajat. Kaspersky scoate în evidență în aceste conversații un proiect desfășurat în secret în urmă cu un an, pentru „o cerere importantă venită din partea Lubyanka“, o referire la Agenția Federală de Securitate a Rusiei. Reprezentanții Kaspersky Lab au confirmat autenticitatea e-mailurilor. „Kaspersky Lab a recunoscut dintotdeauna că oferă servicii și produse guvernelor din lume pentru a proteja anumite organizații de atacuri cibernetice, dar nu are legături neetice sau afilieri cu vreun guvern, inclusiv cu cel al Rusiei“, a transmis compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, software-ul la care făcea referire directorul general avea scopul principal de a proteja clienții, inclusiv pe membrii guvernului rus, de la atacurile de tip denial-of-service, însă acesta a mers mai departe. Kaspersky Lab va coopera, de altfel, cu companiile furnizoare de Internet, care oferă asistență prin „contramăsuri active“, o mișcare atât de delicată, încât Eugene Kaspersky a decis să își sfătuiască angajații să o păstreze secretă. Conform surselor Bloomberg, sistemul denial-of-service al companiei este constituit din două părți. Prima parte constă în tehnici tradiționale de apărare, inclusiv recrutarea traficului afectat către servere, care îl pot absorbi fără să fie afectate. A doua parte constă în oferirea către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și poliția din Rusia atunci când realizează descinderi.

La acest lucru face referire directorul companiei în e-mailuri. Conform specialiștilor, atacurile de tip denial-of-service (blocarea serviciului) reprezintă o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui computer. Totodată, acest atac este efectul eforturilor intense ale uneia sau a mai multor persoane de a împiedica un site web să funcționeze eficient, temporar sau nelimitat.

Alina ChiriţăPublicat Joi, 13 iulie 2017
696
 | 2
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Lupi
+1
GUGUMANILOR -ASTA E BIZNISUL LOR , HOMUNCULILOR - SA AIBA CONTRACTE SI SA FACA BANI , MADARFACKARILOR , GUGUMANILOR !!!. CU CINE ??? E TREABA LOR , HOMUNCULILOR , NU A LU' BLOMBERG SAU BILDERBERG SAU ALI-BEG , MAMA VOASTRA DE OTREPE !!!,
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+4
Asa si!? Oare dincolo nu e la fel?! Ce vrea acest articol sa spuna? Sau la noi? Asa merg lucrurile azi in lumea asta atat de informatizata... Important este ce faci si cum folosesti informatiile ...
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Cata
-4
toate, dar absolut toate aceste programe qu dubla utilitate, asa cum toate calculatoarele au protite lasate sa poata sa fie accesate odata conectate la retea. nimic nu este safe. si orice se poate decripta! e doar o problema de timp. deci, nimic nou, nimic extraordinar absolut totul previzibil. de aia nici macar nu ma intereseaza acest tip de protectie. daca vreti protectie 100% renuntati la calculatoare si telefoane mobile de orice fel, tablete si tot ce tine de deviceuri care implica accesarea unor retele de internet. va recomand cu calcura filmul din 2017 The Circle. asta ca sa intelegeti cam cum sde prefigureaza viitorul.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
unu @ Cata
+2
dar de unde esti tu atat de priceput, mai baiatule? ori ai reusit sa treci bacul?
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+5
Titlu de toata prastia ceeace denota faptul ca Iona Radu din redactia Cotidianul are prozeliti. Ce este compromitator, ca Kaspersky au dezvoltat o tehnologie de securitate pentru agenție FSB. Cine ati fi vrut sa acorde aceasta tehnologie Microsoft, CIA???
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Qwe
-10
Numai pusi pe facut rau sunt rusii astia.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Nick @ Qwe
+6
Virusul wannacry... este o unealta a CIA-NSA prin care spionau lumea, virus care din greseala a fost deconspirat. Ce zici sunt americanii numai pusi pe facut rau?!
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Qwe @ Qwe
+3
@Nick, Americanii fac si rau si bine dar rusii nu fac altceva decit rau.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017