Klaus, SRI îşi spală indispensabilii la TV?

Prea preocupat de ultima sa obsesie – Liviu Dragnea – preşedintele nostru, al tuturor românilor, pare total dezinteresat de scandalul momentului.

Dacă împiedicarea formării unui guvern conform votului alegătorilor părea măcar la prima vedere o îndeletnicire neconstituţională, vajnicul nostru neamţ îşi neglijează acum îndatoririle trasate de Legea Legilor. Adică de a veghea la buna funcţionare a instituţiilor statului. Și aici vorbim şi de o instituţie de bază, cu atribuţii importante în sistemul de siguranţă naţională, respectiv SRI. Această instituţie şi-a scăpat complet de sub control un pion de bază, pe nume Sebastian Ghiţă. Sau nu?

Percepţia, la prima vedere, este că Ghiţă, una din principalele pușculițe ale sistemului, a luat-o razna de frică şi a început să facă dezvăluiri ce vor zdruncina din temelii binomul faţă de care, până mai ieri, era perfect loial. Nu voi mai explica cine este Ghiţă, de unde a luat sutele de milioane de euro, ce căuta el zilnic în sediile conspirative ale SRI, de ce își făcea concediile la vilele SRI, ce legături avea el cu Elena Udrea şi alte controversate personaje. Totul este public acum, Google este gratis. Cine nu ştie, să caute!

Klaus nu se poate preface că nu vede cum SRI îşi spală indispensabilii în public, pe ecranele televiziunilor proprii sau asociate. Şi mai ciudat este săpunul de rufe utilizat, cunoscut şi sub numele de Traian Băsescu. Acest săpun de rufe are compoziţia perfectă, un amestec eficient de grăsime din obraz de porc şi sodă caustică.

Aceasta este percepţia. Chiar dacă este greşită, totuşi, preşedintele ar fi trebuit să ordone, în calitatea sa de şef al CSAT prietenului și conaționalului său director al serviciului, să înceteze mascarada ce a depăşit de mult timp deja limitele legale şi profesionale în acest domeniu extrem de delicat. Ce se mai vede la suprafață? Ghiţă demască şefii CIA din România, spulberându-le acoperirea diplomatică, riscând ruperea relaţiei cu principalul nostru aliat.

Mai mult, acuză destui oameni din servicii şi justiţie că ar fi instrumentat dosare politice celorlalți moguli media. Ce surpriză, aceştia (şi averile lor) au fost asociaţi de către anumiți ziariști (atent selecționați) cu servicii secrete de dinainte de asasinatul din ’89 sau după acesta!

Să nu fim naivi, Ghiţă nu a dispărut… Dacă SRI nu ştie unde i se află un agent-puşculiţă în acest moment, atunci ar face bine să-şi ceară desfiinţarea! Nici Iohannis nu cred că este chiar atât de autist pe cât vrea să pară. Până la urmă, ce pare a fi un atac SRI la Codruţa Kovesi nu este decât o încercare disperată a acestui serviciu de a-i albi pe unii pe care îi consideră indispensabili în viitor: moguli de presă condamnaţi sau în curs de condamnare, blonde mai mult sau mai puţin prezidenţiale şi alte personaje cheie, mai puţin cunoscute. De ce sunt aceştia indispensabili pentru SRI, vom vedea mai încolo, dacă operaţiunea se va încheia cu succes. Până atunci, să ne delectăm cu regalul de manipulare televizată pe care directorul SRI ni-l livrează zilnic, sub atentul dezinteres prezidenţial al Marelui Klaus, preşedintele tuturor românilor şi sereiștilor de bine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.