La alegerile locale din 2016 s-au repetat rezultatele de la prezidenţialele din 2014

Cît de simplu era să cunoaştem rezultatele de la alegerile locale de duminică, chiar înainte de ziua votului! Era de ajuns să copiem rezultatele obţinute de candidaţii de la alegerile prezidenţiale din 2014 şi am fi aflat aproape exact cifrele obţinute acum, cu o precizie mai bună decît toate sondajele realizate de institutele specialzate!

Iată un tebel semnificativ, în care sînt trecute procentele obţinute în primul tur la alegerile din 2014 pentru Preşedinte şi cele de la alegerile din 2016 pentru Primari:

După cum vedeţi, TOATE rezultatele se încadrează în marja de eroare de ±3%, însă cele mai multe sînt mult sub această aproximare!

Astfel, comparînd rezultatele din primul tur al Prezidenţialelor din 2014 (pentru că acolo au votat simpatizanţii partidelor) cu cele de la alegerile locale de duminică, aflăm:

– Victor Ponta, candidat PSD, a obţinut în 2014 un procent de 40,4%, iar duminica aceasta PSD a obţinut 37,5%, deci o diferenţă de -2,9%.

– Klaus Iohannis, candidat PNL, a obţinut în 2014 un procent de 30,3%, iar la localele de acum PNL a scos 31,9%, deci o diferenţă de +1,6%.

– Călin Popescu Tăriceanu, candidat ALDE, a obţinut în 2014 un procent de 5,4%, iar la localele de duminică ALDE a luat 6,3%, deci o diferenţă de +0,9%.

– Elena Udrea, candidat PMP în 2014, a obţinut 5,2%, iar PMP s-a ales acum cu un procent de 4,2%, deci o diferenţă de -1%.

Cu alte cuvinte, nu era nevoie de nici un sondaj de opinie pentru ca partidele şi analiştii politici să vadă cum stau lucrurile înainte de alegerile locale din acest an! Dar, după cum se vede cu ochiul liber, suficienţa liderilor, nepriceperea „specialiştilor” şi ignorarea evidenţelor arată că politica de la noi este una „la plesneală”, cum se spune, în loc să fie tratată ştiinţific, aşa cum se întîmplă în toată lumea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.