Laura Codruţa Kovesi, tezaur uman viu

Proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea şi funcţionarea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la comisiile juridice, pentru a redefini obiectivele acesteia. Preşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a grăbit să spună că nu este vorba despre un pas înapoi, ci despre un pas necesar, în condiţiile în care Parchetul General a dat „copy-paste“ obiectivelor anunţate de parlamentari. Haideţi să-l credem pe cuvânt de asta dată.

Parchetul General este condus de procurorul Augustin Lazăr, care şi-a dat cu părerea în ceea ce priveşte o eventuală audiere a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în cadrul comisiei parlamentare: „După părerea mea, magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii. Magistraţii pot fi verificaţi şi audiaţi doar în cadrul legal al audierii de către un alt magistrat“. După părerea mea, domnul Augustin bate câmpii, în condiţiile în care, conform Constituţiei, Parlamentul „este organul reprezentativ al poporului român“, popor din care fac parte şi cetăţenii Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, care, întâmplător, sunt procurori.

În ceea ce priveşte o eventuală audiere de către procurori a procurorului Laura Codruţa Kovesi, în România încă nu pare a se fi născut procurorul care să îndrăznească să o invite la un interviu pe răsfăţata străzii, a ambasadelor occidentale, a reţelelor de socializare şi a unei anumite părţi a presei.

Pentru ca parlamentarilor să nu care cumva să le treacă prin cap să o cheme pe doamna Kovesi la audieri în legătură cu alegerile prezidenţiale din 2009, domnul Lazăr ar trebui să convoace de urgenţă Consiliul Suprem al Magistraturii şi să o declare pe aceasta tezaur uman viu. Astfel, Laura Codruţa Kovesi, o adevărată specialistă în mânuitul cătuşelor, ar fi cel de-al 44-lea tezaur uman viu al României, alături de oameni care ştiu să cânte la bucium, să doinească, să coasă ii, să bată opinca la podea ori să confecţioneze cojoace. Odată devenită tezaur uman viu recunoscut de UNESCO, doamna Kovesi nu va putea fi atinsă nici măcar cu o floare, şi nicidecum nu va putea fi audiată de o comisie parlamentară, ca orice om din această ţară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.