Liana Stanciu aduce un adevărat mozaic cultural la Televiziunea Română

Liana Stanciu aduce în emisiunea Arte, carte şi capricii cele mai noi informaţii despre arte vizuale, film, teatru, muzică, evenimente culturale şi vă invită la incursiunea săptămânală în lumea YouTube şi în cea a cărţilor.

În centrul acestei ediţii se află Ziua Mondială a Teatrului, care, de 54 de ani, se sărbătoreşte în 27 martie. Conform tradiţiei, aniversarea este marcată în fiecare an de mesajul unei personalităţi reprezentative legate de această artă. Anul acesta, mesajul a fost transmis de Krzysztof Warlikowski, directorul artistic al NowyTeatre din Varşovia şi unul dintre cei mai reprezentativi regizori europeni ai generaţiei sale. Despre acest subiect, Liana Stanciu va sta de vorbă cu îndrăgitul actor Florin Zamfirescu.

Tot la Arte, carte şi capricii puteţi afla detalii de la unul dintre cele mai inspirate evenimente culturale – desfăşurat săptămâna trecută la Ateneul Român, sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Este vorba de tradiţionala Gală TWIN ARTS organizată de Hopes and Homes for Children – care a devenit, de anul acesta, Hope Concert.

Realizatoarea Liana Stanciu

În fiecare an aşteptăm nerăbdători să aflăm cine va câştiga Premiile César în Franţa, BAFTA în Marea Britanie sau Goya în Spania. De nouă ani, şi cineaştii români au şansa de a participa la un astfel de eveniment de prestigiu – ce le recompensează cele mai importante realizări cinematografice naţionale din cursul anului precendent – Gala Premiilor Gopo. Acest eveniment va putea fi urmărit luni, de la ora 19.10, în transmisiune directă la TVR 2 şi TVR HD – dar până atunci, Liana Stanciu vă invită să aflaţi ultimele detalii legate de ediţia din acest an a Galei Premiilor Gopo. Invitaţii cu care Liana stă de vorbă pe marginea acestui subiect sunt: Olimpia Melinte, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă, şi Mihai Chirilov, critic de film, membru al juriului care a stabilit nominalizaţii din acest an. O emisiune pe care o puteţi urmări la „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 28 martie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.