Locomotiva unui tren care transporta 32 de vagoane cu țiței a luat foc

O echipă formată din angajați ISU și ai operatorului de transport au stabilit marţi cauza incendiului izbucnit la locomotiva trenului care transporta 32 de vagoane cu țiței pe ruta Berca-Buzău.

Astfel, de vină ar fi efectul termic al curentului electric la un motor electric,a declarat pentru Agerpres George Crețu de la Biroul de presă al ISU Buzău.

„Pagubele nu sunt însemnate, incendiul care s-a manifestat la un singur compartiment a fost stins la timp, a fost degajare intensă de fum și au ars reziduuri de ulei și cablurile aferente de la compartimentul motor”,mai scrie sursa citată.

Locomotiva unei garnituri de tren cu 32 de vagoane pline cu țiței a luat foc marți în timp ce se deplasa de la Berca la Buzău, la numai câteva minute de la plecare în dreptul localității Cândești. Concomitent, o altă locomotivă a remorcat garnitura de 32 de vagoane pe care a tractat-o în gara Berca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.