MAE, atenționare de călătorie pentru Qatar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească și să tranziteze frontierele statului Qatar că, momentan, frontierele terestre, aeriene sau navale cu Regatul Arabiei Saudite sunt închise.

Potrivit MAE, se vor lua măsuri similare și de către Emiratele Arabe Unite, începând cu data de 6 iunie, și Regatul Bahrain (sau alte state care vor decide întreruperea relațiilor diplomatice cu Statul Qatar), iar legăturile aeriene către și dinspre Republica Arabă Egipt și Yemen sunt întrerupte.

MAE recomandă celor interesați să se informeze cu privire la condițiile specifice punctului de frontieră de pe traseu și să își rezerve timp suplimentar de așteptare sau să își anuleze călătoria spre aceste țări.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Doha: +97470445254. și +97444934848, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Doha: +97455876606. Ambasada României în Qatar și Ministerul Afacerilor Externe vor continua să urmărească cu atenție situația și vor informa prompt cetățenii români cu privire la ultimele evoluții.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.