MAE: Diaspora să înţeleagă că reprezintă o forţă pentru România

Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, spune că diaspora trebuie să înţeleagă faptul că reprezintă „o forţă pentru România”, potrivit unui mesaj publicat astăzi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

„Ca român, care a trăit timp îndelungat în diaspora, ştiu cât de important este ca românii de pretutindeni să se implice în dezvoltarea ţării ca parteneri strategici şi, mai presus de toate, ei trebuie să fie mereu conectaţi, să fie uniţi şi să înţeleagă faptul că sunt o forţă pentru România”, a afirmat ministrul delegat, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

Potrivit lui Stoenescu, este importantă menţinerea legăturii între cei care au rămas acasă şi cei care „au trecut graniţele”.

„Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura ‘La mulţi ani’ tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor. Este important să menţinem puternică legătura între cei care au rămas acasă şi aceia dintre noi care au trecut graniţele sau peste care graniţele au trecut. Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunităţile noastre de peste hotare, în acelaşi mod în care îmi doresc ca iniţiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunităţile româneşti din lumea întreagă”, a precizat Stoenescu.

Acesta a încurajat implicarea şi susţinerea românilor de pretutindeni, astfel încât să fie valorificată experienţa şi potenţialul lor economic şi creativ.

„Fiecare dintre noi este un ambasador al României şi avem foarte multe exemple de români care ne fac cinste în lume. Cultura, istoria, limba română, simbolurile naţionale, tradiţiile autentice ale poporului nostru rămân valorile fundamentale ce ne unesc, indiferent de continentul pe care ne aflăm. Misiunea noastră este, în continuare, aceea de a răspunde aşteptărilor românilor şi de a-i sprijini să rămână în legătură cu ţara. Doresc să încurajez, pe această cale, implicarea şi susţinerea românilor de pretutindeni, astfel încât să valorificăm experienţa acestora, potenţialul lor economic şi creativ”, a mai afirmat Dan Stoenescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.