Marș la Moscova: „Rusia fără Putin”

Peste 15.000 de oameni, potrivit organizatorilor (5.000, potrivit poliției), au mărșăluit duminică în centrul Moscovei la doi ani de la asasinarea liderului opoziției, Boris Nemțov, împușcat la 27 februarie 2015 la câțiva metri de Kremlin.

„Vom învinge fie ce-o fi”, „Erou al Rusiei”, „Libertate pentru deținuții politici ucraineni” sau „Televiziunea rusă este armă de teroare informativă” — au fost câteva dintre sloganurile afișate pe pancartele purtate de manifestanți, care au fost obligați să treacă prin detectoare de metale înainte de a se încolona pentru a porni în marș, transmite Agerpres. Poliția nu s-a sfiit să confiște de la manifestanți toate pancartele care conțineau mesaje critice la adresa președintelui rus, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să mărșăluiască în strigăte de „Rusia fără Putin”.

La un moment dat, oamenii au ridicat deasupra capetelor sute de cartoane pe care scria „Cine l-a ordonat?”, aluzie la faptul că identitatea organizatorilor și a autorilor morali ai asasinatului încă nu se cunoaște.

Cu toate că Tribunalul Militar din Moscova a început în octombrie 2016 procesul împotriva a cinci bărbați de naționalitate cecenă acuzați că au comis crima, rudele și apropiații lui Nemțov cred că autoritățile nu au niciun interes să continue ancheta.

VIDEO AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.