„Marşul desfrânatelor” în mai multe oraşe germane

Mai multe sute de femei au defilat sâmbătă la Berlin şi în alte oraşe din Germania, îmbrăcate lejer şi ostentativ provocatoare, pentru a protesta împotriva agresiunilor sexuale, relatează AFP.

Acest gen de protest într-un ‘marş al desfrânatelor’ se practică deja în multe oraşe din lume. ‘Marşul târfelor’ (‘slut walk’) este o mişcare care a luat naştere în Canada, în luna aprilie, ca reacţie la afirmaţiile unui poliţist din Toronto care a spus că ‘femeile nu ar trebui să se îmbrace ca nişte târfe dacă nu vor să fie agresate’.

La Toronto, Sydney, Londra, dar şi la Seul şi mai recent la New Delhi, femeile şi, uneori şi câţiva bărbaţi, defilează în ţinute provocatoare ca să arate că au dreptul de a se îmbrăca cum doresc şi că acest lucru nu le face responsabile de o eventuală agresiune sexuală.

La Berlin, coloana eterogenă, în care se aflau şi câţiva bărbaţi, număra peste o mie de persoane, potrivit estimărilor unui jurnalist AFP. ‘Desfrânatele’ au defilat în acelaşi timp şi la Frankfurt (sud), Munchen (sud) şi Hamburg (nord).

În aceeaşi zi, şi la Washington avea loc un ‘marş al târfelor’. În lunile următoare, vor avea loc zeci de astfel de marşuri. AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.