×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 23 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:32
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Mascarada macabră
Eugen Mihăescu
Eugen Mihăescu

Degeaba îl caută profesorii de religie pe Scaraoţchi printre elevii de şcoală amatori de muzică rock! Mai bine s-ar duce în strada Gogol, unde stă ascuns necuratul şi pândeşte ca să se întoarcă la putere prin guvernul de paţachine condus de Dacian Cioloş. La Cotroceni ne-am lămurit cine este tartorul după ce i-a sărit Băsescu în cap “Dulapului Săsesc”, săptămâna trecută, că îndrăzneşte să întârzie numirea premierului pe care el îl indicase. Acum, toată lumea tace aşteptând să vadă pe cine pune Cioloş în echipa de guvernare. Să aşteptăm cum am aşteptat să fie desemnat premierul? Sau să ciulim urechile şi să reacţionăm aşa cum ar fi trebuit să o facem când îl lua pe Rareş Bogdan gura pe dinainte la radio Realitatea FM Cluj, pe 22 octombrie, declarând că România “va avea un nou prim-ministru, un tehnocrat, fostul comisar european Dacian Cioloş!”. Dar de ce să ne ferim să pronunţăm numele deja vehiculate pe bloguri? Mihnea Motoc, “diplomat de carieră”, la Armată, Laura Ştefan, premiată de Freedom House/CIA, umbra Monicăi Macovei pe vremea când era ministru băsist, la Justiţie. Lista e lungă, numai unul şi unul, şi putem deja trage concluzia că Scaraoţchi Băsescu retrage în umbra politicienii – ofiţeri acoperiţi şi îi împinge în faţa scenei pe ofiţerii “tehnocraţi”. Cu toţii se pregătesc să joace ţonţoroiul pe noi.

Te umflă râsul când îi vezi pe “analiştii” politici sau pe chibiţi vorbind de “dreapta” care se pregăteşte să revină la putere îndepărtând “stânga”. Care stângă şi care dreaptă? Două clanuri de hoţi care nu vor să lase ciolanul din mână! Cred că Băsescu şi ciracii lui pedelişti vopsiţi liberali au făcut bătături bătând pasul pe loc aşteptând să revină la butoane. Alţii spun că în România se află în plină desfăşurare un război geopolitic: Germania şi Franţa vor să pună gheara pe ţară luându-i faţa Unchiului Sam! Nu e însă un război între Europa şi America. E un episod al războiului dintre societăţile multinaţionale şi popoare. Chevron mai e o firmă americană atunci când îşi lasă concetăţenii fără apă sau Monsanto atunci când distruge micile ferme? BASF mai e germană când îşi otrăveşte conaţionalii? “România este într-un moment de cumpănă şi trebuie să treacă un test”, îmi spunea un amic. Adică după ce am fost furaţi, vânduţi şi cu banii luaţi mai trebuie să stăm şi într-un picior? Să-l acceptăm pe fostul comisar care, cât timp a fost la guvernarea Uniunii Europene, a reuşit să scoată de pe lista interdicţiilor mai multe organisme modificate genetic şi a făcut să avanseze negocierile pentru secretul Tratat de Liber Schimb între UE şi SUA. Se grăbeşte oare să umple Piaţa Obor de pui dezinfectaţi cu clor şi “pink slime” - clisă roz care descrie pasta din ciolane şi zgârciuri ce se vinde deja în Europa sub eticheta de “carne tocată”? Nici nu mă interesează dacă Dacian Cioloş este nepotul lui Virgil Ardelean zis “Vulpea” şi nu are importanţă dacă nevastă-sa, franţuzoaica, fata nu ştiu cui, este nepoata fostului ministru de Externe şi comisar desemnat de Franţa în Comisia Europeană Michel Barnier. Grav e că domnul Cioloş, OMUL LUI BĂSESCU, nu este un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra bordeiului!

Se aud glasuri care spun împăciuitor că Cioloş şi guvernul lui “apolitic” nu vor avea timp să facă mare lucru, dar vor garanta, la anul, alegeri parlamentare corecte. Folosind reţeta băsistă: softuri virusate care “citesc” cifrele din procesele-verbale după vorba lui Stalin “nu contează cine şi cum votează, ci contează cine numără voturile”! Victoria tartorului va fi totală!

Fenomenul nu este singular. În întreaga Europă, clasa politică este compromisă şi trăieşte într-o lume paralelă. “Elitele” sunt revoltate că popoarele votează cu formaţiunile naţionaliste, eurosceptice. Din nenorocire însă, românii nu sunt ca francezii ca să iasă în stradă şi să facă grevă una-două. În România poporul este docil şi prea mulţi au o singură agendă: să plece cât mai curând încotro văd cu ochii ca să apuce covrigii din coada câinelui occidental.

Poate doar acum să se schimbe ceva — când tinerii au văzut că politicienii români sunt în stare să calce la propriu pe cadavre ca să-şi atingă scopul — şi cei care vor ieşi în stradă nu se vor mai lăsa manipulaţi. Pentru că trebuie ca tineretul să iasă din nou şi să pună întrebări. Ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea de 30 octombrie la clubul “Colectiv” şi CINE ESTE VINOVAT cu adevărat de tragedie?

Eugen MihăescuPublicat Joi, 12 noiembrie 2015
17451
 | 78
 | 72
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ADrian
-2
Ce spuneti dumneavoastra, draga redactor, nu are logica, daca vrea puterea cu orice pret, de ce nu promite salarii marite ca PSD sau fostul PDSR? etc, etc ,pentru ca dl Basescu nu-l durea gura sa promita, sa nu uitam de modestia publica din nastere a lui Dl Ciolos. Un jurnalist trebuie sa fie impartial sa cantareasca bine si sa recunoasca bune si rele, din acest articol se vede clar ca nu exista asa ceva, echitate nu are valoare de moralitate in articolul dumneavoastra. atrag atentia acestui fapt. Cu stima,
Publicat Marţi, 15 noiembrie 2016
+Răspunde
Aurora INOAN
+21
In fine, un om nomal la cap si la suflet! Adica Eugen Mihaescu.
Publicat Duminică, 15 noiembrie 2015
+Răspunde
Leopardi
-11
Leopardi@Jeanconte@Sarkas Imi cer scuze pentru ortografierea greșită parțial a numelui domnului Mihăescu și am înțeles ironia domnului jeanconte. Trăiesc în țara în care domnul Mihăescu a câștigat prestigiu și adudiență artistică, nu ste vorba de niciun dosar așa cum insinuați, domnule Jeanconte! Urmăresc și eu,ca și dumneavoastră ce se întâmplă în țara mea și tocmai de aceea am considerat că un artist autentic nu trebuie să se împlice în imunda stare a politicii de partid. Încolo, firește, domnul Mihăescu are dreptul la opinie.
Publicat Duminică, 15 noiembrie 2015
+Răspunde
Sőrős - Csőlős @ Leopardi
+6
ce generos sunteti d-le leopardi cu un mic creator de provincie, atemporal si revolut numit mihaiescu, n'est -ce pas? gretzoasa aroganta ciocoiului de dreapta, cu ascendenta obscura , cu putina carte , cu ceva putini bani, dar slava Domnului cu ifose cat cuprinde ! un artist autentic nu trebuie sa fie implicat, politic ! ia-auzi-ia!/ i-auzi braul, trece raul/ si mandrutza -potecutza ! aveti dreptate, in afara de cazul artistilor de dreapta pentru care este 'must to do' .
Publicat Duminică, 15 noiembrie 2015
+Răspunde
io
+14
Excelent articol!
Publicat Sâmbătă, 14 noiembrie 2015
+Răspunde
Camelian Propinatiu
+10
La noi in postromânism pragmatismul tehnocrat e firesc, dar sa fie veritabil, nu nechezolic. Guvernul Cioloş vine dupa doua catastrofe breaking news RO FR a caror principala invatatura este afirmarea stradala si mediatica (inclusiv la nivel postac) a unui fenomen incredibil: exista si Demagogie Civica, nu numai minciuna politica! In consecinta, actorii civici si formatorii de opinie tb obligati legal sa-si precizeze, precum politicienii, veniturile si sursele de finantare ale organizatiilor si comunicarii.
Publicat Sâmbătă, 14 noiembrie 2015
+Răspunde
radu
+23
Excelent articol!
Publicat Vineri, 13 noiembrie 2015
+Răspunde
The Day We Die
+19
Comtentez doar ultima fraza din articol, dle Mihaescu si stimate Cotidianul: daca eram organ de presa, as fi cautat in primul rand urmatoarele informatii: compozitia chimica exacta a "fumului" toxic, care a lichidat cei mai multi oameni; compozitia chimica a materialului care a produs fumul letal, prin ardere. Daca nu exista diferente mari, cazul se poate inchide. Daca exista diferente (verificati, exista), trebuie raspuns la intrebarea de unde provin diferentele, ce alt material, care a ars in incinta, a produs acele noxe. Daca se gaseste un material cu compozitia respectiva, cazul se inchide. Daca nu, atunci ancheta trebuie reorientata catre un act criminal premeditat. In general, intr-o asemenea ancheta, se porneste de la cine a beneficiat de pe urma efectelor crimei in masa. Or, asta e clar. Impedimentul e ca nu exista jurnalism de investigatie autentic, in Romania, iar in parchetul unui stat ex-comunist, pe alocuri reformat, poate sa aiba incredere doar un mare naiv, ca sa fim gentili.
Publicat Vineri, 13 noiembrie 2015
+Răspunde
Dr Copy
+12
TEHNOCRATUL ACOPERIT - Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Sulfina Barbu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că liberalii nu se tem de o eventuală venire în partid a premierului desemnat Dacian Cioloş. Asta, în condițiile în care s-a tot scris că se pregătește un partid prezidențial condus de Cioloș.
Publicat Vineri, 13 noiembrie 2015
+Răspunde
vasile
+11
@ mishu..piei drace nu zi da doua ori ca astia nu au simtu umorului ...astyia s cremenali... bate n lemn..pai voi o luati ingluma daaa ungurii is pragmatici ..cand unul din hoarda bolea ...l matrasea si ei mergeau ....spre panonia,
Publicat Vineri, 13 noiembrie 2015
+Răspunde
vasile
+13
domnule M un articol pa masura anvergurii dvs ,,daaa doar un articol..de unii citit si apreciat ..poate or fi si hulitori..daaa cumm facem cu scaraotzki??ca i nemuritor ... cum dracu l scoatem din peisaj.ori te pomeni ca a dobandit nemurire.??? nu ati sugerat nici o idee ..ati facut doar constatarea ca el e mereyu acolo ..adica aici ./intr o tara ortodoxa cu frica lui Jupanu etc.nu mai bine i dam cu barda..??
Publicat Vineri, 13 noiembrie 2015
+Răspunde
Recomandate
Un maidan numit CSM: A doua zi e mai cumplit
Publicat acum o oră şi 52 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 17 ore şi 26 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 20 ore şi 50 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 21 ore şi 13 minute
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum 2 ore şi 13 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 25 minute