Mașina unui român, incendiată la Roma

Mașina unui cetățean român a fost incendiată la Roma, acesta fiind al doilea caz înregistrat într-o săptămână.

Ministerul Afacerilor Externe anunță într-un comunicat că Ambasada României la Roma s-a sesizat, în regim de urgență, „în legătură cu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetățean român la Roma, în dimineața zilei de 8 martie a.c.” și „a întreprins imediat demersuri pe lângă autoritățile de poliție locale, cu solicitarea de declanșare a procedurilor de investigație specifice în vederea verificării semnalărilor și clarificării situației la fața locului”.

MAE nu oferă mai multe detalii despre circumstanțele în care a avut loc incidentul, dar precizează că un incident similar s-a înregistrat în urmă cu o săptămână la Roma, poliția demarând o anchetă. Însă, „până în prezent nu există informații oficiale privind depistarea autorilor infracțiunii”, precizează sursa citată.

Ministerul de Externe invocă, cu referire la aceste incidente, suspiciuni de xenofobie.

„MAE își exprimă speranța că aceste investigații vor fi finalizate in cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având in vedere suspiciunile de xenofobie în săvârșirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum și caracterul lor recurent”, se arată în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.