Merkel și Hollande propun din nou instituirea cotelor obligatorii de refugiați

Germania și Franța vor transmite instituțiilor europene propuneri comune pentru organizarea primirii refugiaților, repartizarea lor ‘echitabilă’ în Europa prin cote obligatorii și revizuirea normelor în vederea consolidării sistemului european de azil, transmit agențiile internaționale de presă, citând un comunicat emis miercuri de președinția franceză și o declarație acordată concomitent la Berna de cancelarul german Angela Merkel, conform Agerpres.

Potrivit textului difuzat de Palatul Elysee, această inițiativă franco-germană mai cuprinde propuneri privind repatrierea imigranților ilegali cărora nu le-a fost aprobată cererea de azil și susținerea cooperării cu țările de origine și de tranzit ale imigranților.

‘Am vorbit dimineață cu președintele francez, iar poziția franco-germană pe care o vom transmite instituțiilor europene este că am căzut de acord să respectăm principiile de bază, și anume că aceia care au nevoie de protecție (…) să o primească și că avem nevoie de cote obligatorii în interiorul Uniunii Europene pentru a ne împărți responsabilitățile — este principiul solidarității’, a declarat cancelarul Angela Merkel în timpul unei vizite în Elveția.

Propunerea repartizării refugiaților prin cote obligatorii nu a întrunit suficient sprijin în cadrului Consiliului European din luna iunie, întrucât mai multe țări, în special din Europa de Est, nu au agreat-o, liderii europeni convenind atunci în schimb ca statele lor să preia în mod ‘voluntar’ 60.000 de refugiați în următorii doi ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.