Mii de perechi de pantofi „protestează” la Paris

După ce autoritățile franceze au interzis în Paris marșurile de protest pe perioada summit-ului pentru semnarea acordului climatic, parizienii au găsit o modalitate inedită de a-și face simțită prezența. Mii perechi de pantofi au fost lăsate în Place de la Republique, printre care și o pereche cu numele Papei Francis, cu inscripția „Laudato Si” (Lăudat fie), conform Greenreport. Franţa, aflată sub stare de urgenţă de la atentatele din 13 noiembrie, a anulat autorizaţiile pentru manifestaţii din motive de securitate.

Toți membrii comunității catolice sunt invitați călduros să ofere sprijin în rugăciune, cuvânt și acțiune. Facem un apel către toți episcopii și preoții din lume să săvârșească euharistia (taina împărtășaniei – n.r.), astăzi, pentru finalizarea cu succes a conferinței. Vrem încurajăm credincioșilor să-și exercitecomportamentul ecologic„, a declarat cardinalul Peter Turkson, văzută de unii ca un potențial viitor Papă,

Potrivit The Guardian, astăzi sunt așteptate proteste în toate marile capitale ale lumii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.