Ministerul rus de Externe critică România: Guvernul român are un grad ridicat de corupţie

Ministerul rus de externe a criticat dur ţara noastră într-un raport referitor la situaţia drepturilor omului în Uniunea Europeana, relatează Antena3.ro.

„Partizanatul instanţelor este o problemă sistemică, agravată de un grad ridicat de corupţie al guvernului român”, se menţionează la capitolul despre România.

Aproximativ 96% dintre români consideră corupţia ca fiind o problemă majoră în ţara lor şi leagă direct sau indirect acest factor de încălcarea propriilor drepturi şi libertăţi, se menţionează în raportul Ministerului rus de Externe, care face o evaluare a respectării drepturilor omului în toate cele 27 de ţări membre UE.

Culmea e că aceste critici din partea Moscovei vin la doar două zile după publicarea unui raport transparency International privind corupţia în care Rusia stă mult mai prost decât ţara noastră la acest capitol.

România se află pe locul 66, în vreme ce Rusia ocupă poziţia 133 dintr-un total de 176, fiind aproape de coada clasamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.