Nepoata lui Rus, în echipa Corinei Crețu

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu şi-a prezentat, vineri, pe blogul său, echipa cu care va lucra, susținând că și-a ales oamenii „pentru competenţele lor profesionale” dar şi „pentru calităţile lor umane”.

Din echipa Corinei Crețu fac parte trei români: Ioana Rus, nepoata ministrului de Interne Ioan Rus, jurnalistul Dragoş Bucurenci şi Gabriel Onaca, fost secretar de stat în MFE, precum şi specialişti din ţările est-europene.
Crețu îi prezintă pe cei trei români pe care i-a luat în echipa sa astfel:

„Gabriel ONACA, Şef de Cabinet Adjunct, are o vastă expertiză în afaceri europene la nivelul administraţiei publice centrale. Începând cu 2013, a condus cu succes eforturile României de creştere a ratei de absorbţie a fondurilor europene, ca Secretar de Stat în Ministerul Fondurilor Europene. S-a alăturat Guvernului României după patru ani de activitate de consilier juridic la Comisia Europeană, Direcţia Generală pentru Traduceri. Între 2004 şi 2009, şi-a asumat responsabilităţi consultative în cadrul Guvernului României, pentru doi Vice-Prim-miniştri şi pentru Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. Între 2002 şi 2004 a fost expert la Preşedinţia României în relaţii internaţionale şi europene al Programului de Dezvoltare al ONU. Gabriel Onaca are licenţa în dreptul european şi un master în studii europene la Universitatea Pierre Mendès-France din Grenoble.

Ioana RUS, Membru al Cabinetului, Expert, are o bogată exeprienţă în diplomaţie şi afaceri europene. În 2004 a început să lucreze ca diplomat la Reprezentanţa Permanentă a României la UE, unde s-a implicat activ în procesul de aderare a României. Din 2008 a fost consilier la Parlamentul European în domeniul politicilor de dezvoltare regională iar în iulie 2014 a fost numită consilier al Vicepreşedintelui Parlamentului European. Ioana Rus este de profesie economistă, specializată în marketing la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. A obţinut un master în management şi comunicare în afaceri la SNSPA (Bucureşti) şi, din 2013, este coach profesionist, având studii de profil în Vancouver, British Columbia şi Florida.

Dragoş BUCURENCI, Membru al Cabinetului, Consilier de Comunicare, este consultant şi trainer de comunicare, jurnalist şi activist civic. Înainte de a obţine un MBA de la Universitatea Stanford (2013), a construit două dintre cele mai importante ONG-uri de mediu din România, Salvaţi Delta Dunării şiMaiMultVerde, declanşând o campanie naţională de conştientizare care a schimbat radical atitudinea românilor faţă de voluntariat şi faţă de mediu. Are 12 ani de experienţă ca editorialist în presa scrisă şi a produs şi prezentat, timp de 7 ani, emisiuni de televiziune pentru canale publice şi private. Şi-a început cariera la British Council Romania unde a coordonat programele new media şi a fost director de comunicare al UK-SE European Forum”.

Șeful de cabinet al Corinei Crețu va fi un spaniol.

„Şeful de cabinet, Dr. Mikel Landabaso, este un specialist spaniol cu aproape 30 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării regionale. Membrii Cabinetului provin, în schimb, cu precădere, din Estul Europei, unde se află cele mai multe dintre regiunile Uniunii vizate de politica de dezvoltare regională. Împreună cu asistenţii lor, membrii Cabinetului meu reprezintă şase state membre şi vorbesc zece limbi oficiale ale Uniunii Europene”, precizează Creţu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.