Niţu: Traian Băsescu a sunat la Parchet după ce a fost pus sechestru la Nana

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la cabinetul de la Parchetul General, după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, printre care și cele ale fostei familii prezidențiale.

Întrebat de jurnaliști dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce a fost pus sechestru pe terenuri din Nana, procurorul general a spus că fostul preşedinte „a sunat la cabinet”. Chestionat ce anume a cerut Băsescu, Tiberiu Niţu a răspuns: „Nu eu vă pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce-l iniţiază şi pentru ce”.

Procurorul general a aprecizat că nu a discutat cu Băsescu.

„Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui”, a spus Tiberiu Nițu.

Reacția lui Băsescu

Întrebat miercuri dacă a sunat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, în dosarul în care se fac cercetări, aşa cum a afirmat procurorul general al României, Tiberiu Niţu, Traian Băsescu a negat.

În dosarul Nana, procurorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare, în cazul căruia au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Pus sub sechestru în acest dosar este și terenul Ioanei Băsescu.

Ioana Băsescu a contestat în instanţă sechestrul pus de procurori, însă Tribunalul Călăraşi a dat câştig de cauză procurorilor.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.