×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 14 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 26 aprilie 2017, 20:33
EUR (€)
+0.0105 ↗
4.5355 RON
USD ($)
+0.0064 ↗
4.1620 RON
• • •
Sâmbătă
Noi mitinguri de solidaritate cu familia Bodnariu

Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul municipiului Ploiești, la un miting pentru susținerea familiei Bodnariu din Norvegia, ai cărei copii au fost luați de autoritățile acestei țări, transmite Agerpres.

Organizatorii au împărțit manifestanților pancarte și afișe cu mesaje precum "Suntem alături de familia Bodnariu!", "Children belong to the family", "Norway, return the children to their families", "Nu vreau să cresc la străini", "Părinți și copii împreună" și "Barnevernet, vreau la mama!", iar protestul a fost unul pașnic.

Manifestația a început cu rugăciunea "Tatăl nostru" rostită de pastorul unei biserici penticostale din Ploiești, iar apoi mai multe persoane, în special reprezentanți ai bisericilor evanghelice, au susținut discursuri în care și-au exprimat solidaritatea cu familiile ai căror copii au fost luați de statul norvegian.

De asemenea, participanții la protest au semnat pentru adoptarea unei rezoluții privind "susținerea familiilor ai căror copii au fost răpiți de statul norvegian", documentul urmând a fi transmis atât Guvernului român, cât și celui norvegian, au anunțat organizatorii.

În textul rezoluției, care are șapte puncte, se cere statului norvegian să desființeze organizația Barnevernet, să revizuiască legile "nedrepte și abuzive" privind protecția copilului, iar statului român i se solicită să continue "cu fermitate" eforturile pentru întregirea familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români cărora autoritățile din Norvegia le-au "răpit copiii".

Protestul, care a durat două ore, a fost organizat cu sprijinul bisericilor creștine evanghelice și ortodoxe din Prahova.

Un miting de solidaritate cu familia Bodnariu a avut loc sâmbătă și în piațeta Palatului Administrativ din Bacău.

Protestul a fost organizat de bisericile creștine evanghelice din Bacău și Neamț și a reunit aproximativ 500 de persoane.

"Protestul l-am dorit a fi o manifestare pașnică, menită de a face publică poziția noastră prin care denunțăm abuzurile, practicile instituției Barnevernet în cazul familiei mixte Bodnariu — Marius, român inginer IT, și Ruth, norvegiancă, asistentă medicală — și a celor cinci copii ai lor. Denunțăm pasivitatea și complicitatea statului norvegian și ne exprimăm solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime și ele ale abuzurilor aceleași instituții, Barnevernet, care ar trebuie să se îngrijească de copii și nu să le creeze tare pe care nu știm dacă timpul le mai poate vindeca", a declarat pentru Agerpres inițiatorul acțiunii, pastorul Dani Lela, potrivit căruia "într-o țară civilizată ca Norvegia asemenea abuzuri nu ar trebui tolerate".

La miting a participat și viceprimarul municipiului Bacău, Ilie Bîrzu.


Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
1265
 | 3
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mischa
-2
Am văzut protestul: o adunatura de pocăiți, aduși cu autocarul, înarmați cu steaguri și lozinci prefabricate, care au tulburat liniștea cetățenilor indiferenti la imnurile și la cuvântările lor. Lumea s-a cam saturat de subiectul asta. Ne preocupa treburi mai serioase.
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Cris @ Mischa
0
Barnevernet este o institutie fascista care va afecta lumea care s-a saturat, daca nu va fi oprita. Nu uita ca maine poti sa fi si tu victima Barnevernet. Noi sustinem si familia Nan care nu este de pocaiti ci sunt doar Romani. Gestul de a fura copiii de la sanul mamei este un act inuman pentru oricine din lume pocait sau nepocait. Este o crima impotriva umanitatii.
Publicat Miercuri, 17 februarie 2016
+Răspunde
eper
+1
" Salvatorul le-a spus o parabolă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase. El le-a zis: „Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea şi de oameni nu se ruşina. În cetatea aceea era şi o văduvă, care venea des la el şi-i zicea: ‘Fă-mi dreptate în cearta cu pârâşul meu.’ Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar în urmă, şi-a zis: ‘Măcar că de Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez, totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul.’” Domnul a adăugat: „Auziţi ce zice judecătorul nedrept? Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” (luca 18:1-8)
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
PSD minte de stinge la impozitul pe gospodărie
Publicat acum 12 ore şi 27 minute
Georgică Severin cântă la Radioul Public
Publicat acum 10 ore şi 7 minute
Mihai Voicu, dosar penal
Publicat acum 2 ore şi 47 minute
Legătura dintre NASA și trei orașe din România
Publicat acum 21 ore şi 18 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
7 articole/ Actualizat Marţi, 25 aprilie 2017
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
110 articole/ Actualizat Vineri, 21 aprilie 2017
Sorin Avram

Proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea şi funcţionarea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la comisiile juridice, pentru a redefini obiectivele acesteia.

Sorin AvramPublicat acum 26 minute