Parlamentul Republicii Moldova poate fi dizolvat

Parlamentul poate fi dizolvat, dacă în decursul a trei luni nu va fi institutit un Guvern, asta deși au rămas mai puțin de 6 luni până la expirarea mandatului președintelui țării, susține Curtea Constituțională.

„Parlamentul urmează a fi dizolvat în termen de 3 luni, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui ţării”, a anunțat Curtea Constituțională, potrivit independent.md.

Astfel, după expirarea termenului de trei luni, dizolvarea Parlamentului este iminentă, iar Legislativul nu mai are dreptul la alte tentative de formare a Guvernului.

Sesizarea a fost depusă la CC de către socialiștii Igor Dodon, Corneliu Furculiță și Adrian Lebedinschi.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a căzut la 29 octombrie, la mai puţin de 100 de zile de la învestire. Acesta a fost demis ca urmare a unei moţiuni de cenzură a socialiştilor şi comuniştilor, sprijinită şi de către deputaţii democraţi din coaliţia de guvernare.

Anterior, președintele interimar al liberal-democraților Valeriu Streleț a declarat că PLDM nu va participa la negocieri cu Partidul Democrat, privind intrarea într-o nouă alianță de guvernare.

PD, PL și deputații din grupul Leancă au inițiat negocieri privind constituirea unei noi alianțe de guvernare. Totodată, PD a inițiat negocieri cu Partidul Comuniștilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.