Patru arestări în dosarul deputatului Sebastian Ghiţă

În dosarul clasat de Lucian Papici și redeschis recent de ÎCCJ au fost arestați preventiv fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, dar și fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas.

Reținuți, miercuri seară, în urma mai multor ore de audieri, magistrații instanței supreme au admis, vineri, propunerea procurorilor DNA Ploiești.

Decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, Dosaru este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, trafic de influență și favorizarea făptuitorului, iar Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lână Curtea de Apel (PCA) Ploiești, actual șef adjunct al acestei structuri, este acuzat de folosirea sau permiterea accesului la informații nedestinate publicității și luare de mită.

În același dosar, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al PCA Ploiești, este acuzat de două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și cercetare abuzivă, în timp ce fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, este cercetat pentru trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În acest dosar, DNA a cerut miercuri sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Sebastian Ghiță,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.