Planul AliExpress. Beckham, în luptă împotriva rivalului Temu

AliExpress, o platformă de comerţ online deţinută de gigantul chinez Alibaba Group, a semnat un contract cu fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei, David Beckham, care va fi ambasador de brand, într-un moment în care AliExpress vrea să ajungă din urmă rivalul Temu în lupta pentru vânzarea de produse chineze ieftine în întreaga lume, transmite Reuters.

Dacă până acum era un mic jucător pe piaţa transfrontalieră, Alibaba a început să facă investiţii semnificative pentru a-şi creşte vânzările globale, într-un moment în care comerţul electronic în China încetineşte. Divizia internaţională a grupului Alibaba, care include şi AliExpress, este divizia cu cel mai puternic ritm de creştere din cadrul grupului, cu o majorare a veniturilor de 45% în ritm anual în primul trimestru.

O campanie de publicitate, în care rolul principal îl va avea David Beckham, va rula la turneul Euro 2024 pentru a-i încuraja pe consumatori să „înscrie mai multe goluri cu AliExpress”, a informat luni platforma de comerţ online într-un comunicat de presă.

Decizia celor de la AliExpress vine după succesul înregistrat de rivalii de la Temu care au difuzat mai multe reclame cu prilejul finalei Super Bowl din acest an şi prin care i-au încurajat pe consumatorii americani „să cumpere ca un miliardar”.

Potrivit firmei de analiză Apptopia, descărcările aplicaţiei Temu au crescut cu 34% în ziua finalei Super Bowl, comparativ cu ziua precedentă.

În luna martie, Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă AliExpress a încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de gestionarea şi atenuarea riscurilor, de moderarea conţinutului şi de mecanismul intern de tratare a plângerilor, de transparenţa sistemelor de publicitate şi de recomandare, de trasabilitatea comercianţilor şi de accesul la date pentru cercetători.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Şi Aliexpress, şi Temu funcționează ireproşabil. Față de acum câțiva ani e chiar şi mai bine, fiindcă livrează tot mai rapid şi din ce în ce mai multe produse le obții fără costuri de transport.
    Spre deosebire de eBay care merge tot mai prost: rătăcesc coletele (transportate de către DHL!) şi ca urmare ajung târziu şi după multe discuții pe mail etc. E drept că dacă le pierd definitiv te rambursează, dar nu asta îți doreşti, ci produsul!
    Aşa că CE mai bine s-ar lua de eBay, pentru calitatea proastă a serviciilor. Dar de ăia nu e voie…

  2. Aliexpress are o diversitate mai mare de produse decat Temu, dar sta mult mai slab la partea de transport. Daca la Temu iti face un singur pachet pe comanda de la vanzatori diferiti, pe care ti-l livreaza curierul acasa intr-un timp rezonabil de scurt, fara taxe de transport in cazul unei valori minime nu foarte mare a comenzii, la Aliexpress unele produse au transport gratuit dar altele au un cost de transport mare relativ la valoarea produsului, iti vine cate un pachet separat de la fiecare vanzator, si te rogi ca pachetul sa nu se “piarda” pe la vama sau pe la posta.

  3. La ultima comanda de pe eBay la un produs din China am avut noroc ca m-am uitat si am vazut la timp pe site-ul curierului cum ca curierul local m-ar fi cautat sa-mi livreze colerul dar nu m-a gasit, problema fiind nepreluarea numarului de telefon al destinatarului la curierul local, deci daca nu esti pe faza risti sa te trezesti cu pachetul intors la expeditor pentru ca astia nu sunt in stare sa preia numarul de telefon ca sa te sune.

  4. @E Bai! : Ebay a devenit un magazin de antichitati. Piese de schimb, însa noi, în ambalajul de origine. Lucru pe care-l practica si Amazon, dar cu mult mai putin succes. De la Ebay am reusit sa cumpar, dupa ce-am luat referintele propriului meu ordinator PB, o claviatura noua, care-i vine ca o manusha. Ali express, Temu: de fapt, nu concureaza: au cumparatori diferiti pentru produse diferite. China, fosta (pâna la ocuparea Manciuriei de catre japonezi si genocidele pe care le-au savârsit acolo), si actuala prima putere mondiala (cu Manciuria, care a redevenit, si definitiv, chinezeasca). Articolul: Beckham si Temu: primul, pensionar, are nevoie de publicitate (si de …bani!). @L.V.: Aliexpress nici pâna acuma nu era „un mic jucator pe piata transfrontaliera”: e, de ani de zile, si cu succes, alternativa mondiala, si bine spun,MONDIALA, la @Amazon.

  5. Deci conteaza foarte mult sistemul prin care vine un pachet. Cel mai bun cred ca este cel folosit de Temu, cu traseu China -> Ungaria -> Romania, in care pachetul nu sta mult la vama de intrare in UE in Ungaria, nu se aplica vama, intra repede in Romania, nu exista probleme de nepreluare numar telefon, nu exista probleme sa stea cu saptamanile in centrul de sortare de la Bucuresti, nu exista probleme sa ti-l piarda, ti-l aduce curierul la usa! La fel ar trebui sa implementeze si Aliexpress si eBay.

  6. E preferatul meu acest site AliExpress! Servicii ireproșabile, vaucer la fiecare 2-3 comenzi, la vama românească nu se desfac coletele, se scanează și ajung înainte de termenul stabilit, cel puțin asta se întâmplă la comenzile făcute de mine. Nu ești obligat să descarci programul pentru a face comenzi cum impun cei de pe Temu. Temu nu pot agrea din cauza obligativității sa descarc programul si nu accept ce e străin ca program in ‘sculele’ personale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.