Percheziții DNA la reședința lui Ioan Niculae și la SC Interagro

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul SC Interagro într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Surse din cadrul anchetei susţin că prejudiciul se ridică la două milioane de euro. Faptele s-ar fi întâmplat în perioada 2008-2009.

Update: Ancheta DNA în cazul omului de afaceri vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

DNA a anunțat joi Ancheta DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, că procurorii efectuează joi percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman și Prahova într-un dosar privind fapte de corupție și economice.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și economice (evaziune fiscală și spălare de bani), comise în perioada 2008 — 2009. În cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman și Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform surselor citate, au loc percheziții la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la reședința acestuia denumită generic ”Domeniul Fățana” (casă de vânătoare) din apropiere de Zimnicea, la reședința din Bușteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care aparține în prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 București, precum și la sediul și punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL — Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitală, la punctul de lucru și la sediul aceleiași firme din Zimnicea.

Ioan Niculae este în prezent încarcerat după ce a fost condamnat într-un alt dosar.

Pe 11 ianuarie 2012, procurorii i-au trimis în judecată pe președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul se afla în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu și a lui Ioan Niculae.

DNA le-a cerut pe 2 aprilie judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea omului de afaceri Ioan Niculae și a lui Gheorghe Bunea Stancu la pedepse cu executare, în cadrul procesului cunoscut sub numele „Mită la PSD”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.