Percheziții la falsificatori de acte

Procurori de la Parchetul General și polițiști fac vineri 16 percheziții domiciliare în județele Maramureș, Galați, Satu Mare și Cluj, la persoane acuzate că falsificau acte de identitate.

Potrivit procurorilor, infracțiunile erau săvârșite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obțină contra cost.

Parchetul arată într-un comunicat că metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data nașterii, cod numeric personal etc.), aparținând unor titulari de documente valide de identitate, activități urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obțină.

Conform anchetatorilor, sumele percepute pentru această operațiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferența fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărți de identitate, permise auto, pașapoarte).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.