Poliția germană: „Despre ce mama naibii vorbești?”

Poliția germană a apelat la Twitter pentru a transmite informații despre atacul comis sâmbătă în Heidelberg, dar și pentru a da replici dure unora dintre utilizatorii acestui serviciu.

Agenția germană de presă DPA prezintă cinci dintre cele mai inedite schimburi de replici între departamentul de poliție din Mannheim și utilizatorii de Twitter.

Un internaut scrie: „Este un musulman nenorocit. Să-i ia naiba pe toți (musulmanii) din Occident”. Răspunsul poliției a fost contondent: „Despre ce mama naibii vorbești?”

Un alt utilizator de Twitter a scris: „Urgent: Potrivit unor prieteni din poliție, atacatorul din Heidelberg este un așa-zis refugiat”. Replica poliției: „Nu, nu este”.

„Cum arată criminalul? Spuneți tot adevărul sau țineți-vă gura”, scrie un alt internaut. „Ai uitat de cei șapte ani de-acasă sau nu i-ai avut niciodată? Toate la timpul lor, ancheta continuă”, a răspuns poliția.

Un utilizator de Twitter scrie că: „Toate landurile federale trebuie să crească numărul de deportări ! Stop afluxului !” „Ce vrei să transmiți prin acest mesaj? Și apropo: Nu se lasă spațiu înaintea semnului exclamării!!!”, a fost mesajul postat de poliție, care a inclus și o lecție gratuită de ortografie și punctuație.

„Ar trebui să știți cum arată individul încă din primele stadii ale anchetei #Heidelberg”, își dă cu părerea un alt internaut. La care poliția germană răspunde: „Ce afli din felul în care arată o persoană?”.

Un om a murit, iar alți doi sunt răniți după ce un bărbat a intrat intenționat sâmbătă cu mașina în oameni într-o zonă pietonală din localitatea germană Heidelberg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.