Politici înalte la Balşoi Teatr, din Moscova

Ultima din vizitele tot mai dese ale premierului Israelului la Moscova, de săptămâna trecută, s-a încheiat cu un spectacol rafinat la Balşoi Teatr, gazdă a familiei Netanyahu – Bibi şi Sara – fiind preşedintele Vladimir Putin al Rusiei. O imagine din fundalul scenei şi alte două din loja liderilor, deci trei imagini, vorbesc mai mult decât tot ceea ce premierul şi preşedintele au spus la încheierea convorbirilor, sau miniştrii lor de externe la conferinţele comune de presă, ori alţi demnitari din preajma lor, mediei de toate felurile. Titlurile din Jerusalem Post, Haaretz (Rusia în direcţia schimbării), Guardian, Reuters (Vladimir Putin foarte aproape să devină un prieten al Israelului) etc., altminteri bune, ne spun vădit mai puţin despre noua relaţie, cu baze temeinice, de la înfiinţarea Statului Israel, din 1948 dintre cele două ţări.

Sperăm că ambasadorul Klem nu ne va bodogăni şi nu va critica iniţiativa Cotidianului, de altfel unică în media autohtonă, de a oferi publicului român aceste imagini şi câteva aprecieri despre mersul bun al relaţiilor dintre două mega-puteri din zone geo-strategice cuprinzând României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Toma 73 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.