Polițiști, protest la Ministerul de Finanțe

Aproximativ 500 de membri ai Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR) „Al. I. Cuza” protestează, miercuri, în fața sediului Ministerului Finanțelor, cerând în principal recuperarea drepturilor salariale pierdute în ultimii ani, transmite Agerpres.

Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum „Drepturile înapoi!” sau „Demisia!'” și agită pancarte pe care se poate citi: „Cerem o mărire de 10%” și „Drepturile polițiștilor trebuie respectate!”‘.

„La acțiunea de astăzi (miercuri — n. r.) participă aproximativ 500 de membri ai federației noastre. Oamenii doresc să-și recupereze drepturilor salariale pierdute în ultimii ani. Este vorba de cel de-al 13-lea salariu și de primele de vacanță. Sperăm ca pe parcursul acestui miting să fim chemați de reprezentanții Ministerului Finanțelor la discuții. Cel mai bine ar fi fost să putem dialoga chiar cu ministrul Finanțelor, Maria Petrescu, însă am înțeles că domnia sa este prezentă la ședința de Guvern. În orice caz, vrem un dialog social real, deoarece până acum a fost doar mimat de către angajator”, a declarat președintele FSDPR, Iulian Surugiu.

Acțiunea de protest din fața Ministerului Finanțelor este programată să se încheie la ora 12,00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.