Poliţistul mort era cu motocicleta în coloana vicepremierului Gabriel Oprea?

De cîteva ore, pe site-urile mai multor publicaţii apare informaţia că poliţistul Bogdan Cosmin Gigina din Brigada rutieră, care a murit marţi seara după ce s-a prăbuşi cu motocicleta într-o groapă în București, era antemergător în coloana vicepremierului Gabriel Oprea. Parchetul a început abia acum să investigheze această informaţie.

În primele momente de după accident, s-a încercat muşamalizarea acestei informaţii, sugerîndu-se că poliţistul se îndrepta spre o intersecţie pentru a fluidiza circulaţia. Iată ce scrie însă ziarul „Adevărul”:

În timp ce purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei declara că Bogdan Gigina se întrepta către un post de fluidizare a traficului în momentul în care a căzut în groapa din mijlocul şoselei, martorii le declarau anchetatorilor că acesta făcea parte dintr-o coloană oficială. Surse judiciare au declarat ulterior pentru adevarul.ro că tânărul poliţist făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. De asemenea, surse din Poliţie au declarat pentru Mediafax că marţi seară, înaintea producerii incidentului, poliţistul Bogdan Gigină deschidea dispozitivul care îl însoţea pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Pe traseu, unul dintre şefii agentului de la Rutieră ar fi fost auzit prin staţie în timp ce îi îndemna pe membrii echipajului să se grăbească”.

Agenţia Mediafax revine cu o informaţie senzaţională: „Procurorii verifică o informaţie potrivit căreia poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră, care a murit marţi, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, ar fi făcut parte dintr-un dispozitiv care îl însoţea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Procurorul Adrian Ţîrlea de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că poliţistul Bogdan Gigină ar fi făcut parte din dispozitivul de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, că la Parchet nu există documente care să confirme acest lucru, dar că este o informaţie pe care procurorii o au încă în curs de verificare: „Am auzit şi noi acest zvon, nu deţinem niciun document care să confirme, însă, lucrul acesta. Însă, este o informaţie care face obiectul unor verificări!

Vicepremierul Gabriel Oprea, care deţine şi funcţia de Ministru de Interne, conform Codului Rutier nu este între persoanele care să aibă acest drept, decît „ÎN SITUAŢII DEOSEBITE, CARE IMPUN DEPLASAREA ÎN REGIM DE URGENŢĂ”!

Iată însă ce scrie site-ul EurActiv, citînd mai multe surse: Patru surse au declarat că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. O altă sursă consultată de EurActiv.ro a declarat că ministrul venea de la restaurant și mergea către casă. Groapa în care a căzut motociclistul se află pe Știrbei Vodă, pe segmentul dintre Splaiul Unirii și Calea Plevnei, foarte aproape de intersecția cu cea din urmă. Cel mai scurt drum între zona Cotroceni și centrul Capitalei este pe Știrbei Vodă, unde se afla și groapa, săpată pentru o intervenție la rețeaua de gaze”! Ori, să se deplaseze acasă, venind de la restaurant, nu reprezintă sub nici o formă o situaţie de urgenţă a unui ministru!

Ceea ce este condamnabil în cel mai înalt grad este faptul că de mai bine de 24 de ore vicepremierul Gabriel Oprea tace, deşi toate iţele acestui acccident mortal duc către dumnealui! Miercuri, acesta l-a decorat post-mortem pe poliţist, însă n-a scos o vorbă despre faptul că acesta se afla sau nu în coloana sa oficială, pe post de antemergător!

Pentru elucidarea cazului, dacă se vrea aflarea adevărului, există numeroase probe: camerele de supraveghere de pe traseu, martori şi, desigur, ceilalţi poliţişti din misiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.