Preşedintele CJ Buzău, săltat de procurori (VIDEO)

UPDATE: Președintele CJ Buzău a fost reținut, sâmbătă noaptea, de procurorii DNA. Alături de el a fost reținut și Florin Colgiu, finul șefului CJ Buzău și președinte TNL Buzău, pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Cei doi vor fi prezentați duminică judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Președintele Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu (PSD), a fost săltat, sâmbătă, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru mită. Bîgiu a fost adus în Capitală pentru audieri. Șeful CJ Buzău a fost prins în flagrant sâmbătă. Bîgiu este acuzat ar fi luat mită 70.000 de lei, respectiv 50.000 de lei, pentru atribuirea unui contract, intermediarul banilor fiind Florin Colgiu.

UPDATE Bîgiu a ajuns la sediul DNA București în jurul orei 18.30, însoţit de anchetatori.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit mită, acesta a răspuns: ”Bani, despre ce bani vorbiţi? Nu am luat niciun ban”. La sediul DNA central s-a prezentat şi liderul TNL Buzău, Florin Colgiu, care ar fi fost intermediarul banilor. Colgiu este finul preşedintelui CJ Buzău.

Procurorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa lui Cristinel Bîgiu din Buzău sâmbătă seară. Bîgiu a fost urcat, neîncătușat, de anchetatori într-o mașină, cu care a fost adus în Bucureşti, la sediul DNA central, pentru audieri.

Întrebat în acel moment de jurnaliști dacă a fost prins în flagrant luând mită, șeful CJ Buzău a negat și a refuzat să facă orice alte declarații.

Procurorii fac, sâmbătă seară percheziții şi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, mai mulţi angajaţi ai instituţiei fiind chemaţi de acasă de către anchetatori.

Marian Cristinel Bîgiu a fost ales șef al CJ Buzău pe listele USL în 2012. În toamna acestui an a migrat de la liberali la PSD profitând de ordonanța Guvernului Ponta care a dat liber la traseismul aleșilor locali. Bîgiu a trecut la PSD cu un întreg alai de primari PNL și PDL din județul Buzău.

Boșcodeală (PSD), la racolarea lui Bîgiu: Echipa „a crescut calitativ și cantitativ”

Constantin Boșcodeală, președintele PSD Buzău, primar al municipiului, declara în septembrie, că odată cu venirea la PSD a lui Cristinel Bîgiu, echipa „a crescut calitativ și cantitativ”.

„Mă bucur că domnul Bîgiu s-a alăturat echipei PSD, care astfel a crescut calitativ și cantitativ. Lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în județ, sunt foarte sigur că președintele Ponta va ajunge președintele României. Le spun bine au venit și succes noilor colegi”, declara Boșcodeală pe 18 septembrie.

În perioada 2008-2012, Bîgiu a fost senator, iar înainte a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (mai 2007 – noiembrie 2008), prefect al judeţului Buzău (ianuarie 2005 – mai 2007) şi vicepreşedinte al CJ Buzău (iunie 2004 – ianuarie 2005). Bîgiu are în proprietate patru terenuri, două apartamente, o casă, un spaţiu comercial, dar şi şapte fonduri de investiţii, potrivit ultimei sale declarații de avere.

Vineri noapte, Bîgiu a postat pe contul său de Facebook o urare de Sfântul Nicolae în care spunea: ”Aveţi ghetuţele pregătite? Moş Nicolae este pe drum. Să ne aducă sănătate şi linişte tuturor!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.