Profesoară născută în România, înjunghiată mortal în Abu Dhabi

O profesoară americană de origine maghiară care a trăit în România a fost înjunghiată mortal în toaleta unui mall din Abu Dhabi, a anunțat joi poliția locală, potrivit Reuters.

Atacatorul era îmbrăcat în haine tradiționale purtate de femeile din țările din zona Golfului (abaya), de culoare neagră. În înregistrarea video, persoana suspectă, care poartă o robă tradiţională neagră, văl integral şi mănuşi specifice întregii regiuni a Golfului, este surprinsă deplasându-se liniştită în mallul din Abu Dhabi. Ia un ziar şi dispare pe un hol. O oră şi jumătate mai târziu, reapare şi fuge către un lift. O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall.

Autoritățile nu exclud posibilitatea ca autorul să fie un bărbat deghizat.

”Ancheta este încă în desfășurare pentru a identifica identitatea și sexul suspectului. Martorii au declarat că acesta avea corpul acoperit total de abaya, mănuși negre și fața acoperită”, arată într-o declarație poliția locală.

Potrivit poliției, victima a fost înjunghiată mortal cu un ”obiect ascuțit” în urma unei dispute în toaleta pentru femei.

Victima crimei, care a avut loc luni, a fost identificată ca fiind educatoarea Ibolya Ryan, o femeie născută în România, mama a doi gemeni în vârstă de 11 ani.

Potrivit unui website pentru recrutarea forței de muncă, Ibolya Ryan, de origine maghiară, s-a născut și a crescut în România. Ea a predat în patru țări, printre care și SUA, în ultimii 15 ani.

Conform informațiilor de pe contul său LinkedIn, ea a lucrat ca profesor special la Denver în perioada 1997-2001 și pentru o companie de internet wireless înainte de a lucra în domeniul educației în Ungaria, Austria și Emiratele Arabe Unite.

Ambasada SUA la Abu Dhabi a postat pe site-ul său în octombrie o declarație în care se afirma că pe un site jihadist se făcea apel la atacarea profesorilor americani din regiunea Golfului, dar nu conținea nicio dovadă credibilă despre astfel de acțiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.