Profesorii, obligați să înceteze greva

Greva sindicaliștilor din învățământ din sectorul 6 a durat doar două ore, deoarece conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat luni dimineață că nu s-au întrunit condițiile pentru grevă, a declarat, pentru Agerpres, președintele FSLI sector 6, Radu Pisică.

„Nu mai e (grevă). A vrut FSLI să dea un comunicat mult prea devreme și sunt obligat să dau și eu un comunicat că greva încetează. Nu ne așteptam. Colegii mei erau în grevă, sălile sunt goale, dar atâta vreme cât am rămas singuri și conducerea FSLI a declarat că nu e grevă, că nu se întâlnesc condițiile, suntem obligați să încetăm greva. Am fost două ore în grevă”, a spus Radu Pisică.

Acesta a mai adăugat că a fost ratat „un moment cu care nu ne vom mai întâlni” și și-a exprimat speranța ca președintele României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea salarizării.

Update: FSLI a anunțat că nu sunt întrunite condițiile legale pentru declanșarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), dar că salariații din învățământ sunt în continuare mulțumiți de Legea salarizării.

Întrebat dacă și alți sindicaliști au mai anunțat grevă luni, Radu Pisică a răspuns că nu, în pofida faptului că în sectorul sectorul 4 circa 87% dintre sindicaliști au votat pentru intrarea în grevă.

Peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 îşi vor înceta activitatea luni, a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6. Sindicalistul a mai spus că examenul de bacalaureat cel mai probabil nu se va putea desfăşura. Luni ar trebui să aibă loc evaluarea competenţelor digitale.

„De la ora 08:00, peste 1.000 de cadre didactice din Sectorul 6 vor înceta activitatea. Unii vor rămâne în cancelarie, alţii vor sta în clasă cu elevii fără a preda, însă sau a asculta şi a pune note. Nu se va încheia nicio medie, iar examenul de Bacalaureat, acolo unde membrii noştri sunt în comisie, cel mai probabil nu se va putea desfăşura. Este vorba de probele de competenţe. Este o situaţie foarte dificilă, nu vrem să facem rău nici elevilor, nici părinţilor, dar am ajuns bătaia de joc a acestui Guvern, sau mai bine-zis a acestui partid (PSD – n.r.). Salarizarea din educaţie, conform grilei propuse de Guvern, pe o scală de la 1 la 10 este 1,5 – 2,0. Nu mai putem accepta bătaia asta de joc. Au promis 20% creştere în luna iulie şi 30% în ianuarie anul viitor, iar acum s-au răzgândit. Noi nu mai acceptăm minciuni, de aceea am decis să declanşăm greva. Asta a rămas singură moastra măsură prin care putem să cerem să fim respectaţi şi să ne cerem drepturile”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6.

La nivel naţional, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor centraliza până luni situaţia şi vor decide dacă se întruneşte majoritatea pentru declanşarea grevei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.