Putin i-a scandalizat pe chinezi

Președintele rus Vladimir Putin a reamintit lumii de „machismul” său la actualul summit APEC de la Beijing, în urma unui gest politicos din punct de vedere al conduitei europenilor, dar absolut inacceptabil pentru chinezi. Putin a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei, Peng Liyuan, în timp ce președintele chinez, Xi Jinping, era antrenat înt-o discuție cu omologul său american Barack Obama, potrivit The Straits Times și International Business Times, citate de media ruse, preluată de Agerpres.

O înregistrare video, difuzată de televiziunea de stat chineză CCTV de pe stadionul construit pentru Jocurile Olimpice din 2008, unde participanții la summit au fost invitați să admire focuri de artificii, îl arată pe președintele chinez adâncit într-o discuție cu Barack Obama, purtată prin intermediul unui translator. Peng Liyuan stă așezată de partea stângă a soțul său, iar lângă ea se află liderul rus Vladimir Putin.

Potrivit înregistrării, Putin a scos de sub masă o pătură de culoare cafenie și a pus-o pe umerii Primei Doamne a Chinei, pe stadion fiind o temperatură scăzută, judecând după cum sunt îmbrăcați invitații. Ei au schimbat și câteva vorbe, dar nu se știe ce și-au spus.

Vladimir Putin a încălcat regula nescrisă a diplomației „de a nu atinge niciodată soțiile diplomaților”, scrie publicația The Straits Times. Situația este cu atât mai gravă, cu cât s-a întâmplat în China și a implicat o femeie chineză.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.