Raed Arafat, despre concluziile raportului Corpului de Control al premierului

Raed Arafat contestă concluziile raportului Guvernului privind tragedia de la Colectiv. Una din nemulţumirile secretarului de stat este faptul că executivul nu i-a cerut niciun punct de vedere, informează B1 TV.

Arafat critică documentul întocmit de Executiv și sugerează că unele dintre concluziile acestui raport ar fi fost practic copiate dintr-un raport realizat în urmă cu câteva săptămâni chiar de instituția pe care Raed Arafat o coordonează, respectiv Departamentul pentru Situații de Urgență.

Documentul respectiv se intitulează ”Raport privind lecțiile învățate în urma incendiului de la clubul Colectiv”, care a fost redactat și transmis Guvernului României pe data de 9 martie. Ulterior, pe data de 17 martie, Guvernul a formulat acel punct de vedere prin care a ariticat intervenția din Clubul Colectiv.

Arafat mai susține că majoritatea concluziilor din raportul Guvernului nu corespund informațiilor existente la Departamentul pentru Situații de Urgență, că documentul Guvernului ar conține recomandări care sunt în contradicție cu legile în vigoare în România și că acel raport al Guvernului necesită mai multe clarificări.

Aceste clarificări, susține Raed Arafat, ar fi putut fi făcute dacă Executivul ar fi cerut un punct de vedere din partea Departamentului pentru Situații de Urgență. Arafat precizează că reprezentanții acestei instituții au avut o singură discuție cu cei ai Guvernului în momentul în care li s-a adus la cunoștință faptul că se va face o verificare cu privire la intervenția de la clubul Colectiv.

În cadrul raportului citat, Arafat a comentat informațiile potrivit cărora ”resuscitarea victimelor a avut loc în condiții improprii pe asfat”.

Potrivit secretarului de stat, au fost respectate procedurile privind ”prioritatea protecției și salvării vieții oamenilor” și ”concentrarea efortului principal pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și protecția mediului”. De altfel, Arafat a prezentat în apărarea sa o serie de fotografii de la intervențiile de salvare de după atentatele de la Paris și Bruxelles.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, Raed Arafat respinge „insinuările” potrivit cărora ar exista a o problemă personală între el şi premierul Dacian Cioloş.

Răspunsul pe care l-a dat la raportul Corpului de Control al Guvernului, spune Arafat, a fost unul documentat, la aspecte pe care a considerat că e necesar să le clarifice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.