Reacția lui Liviu Pop la atacul lui Băsescu

Noul ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat miercuri pentru B1 TV că repinge afirmațiile președintelui Traian Băsescu, care a spus, înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului noilor miniștri, că este obligat de Constituție să îi numească pe Pop și Sorin Câmpeanu, deși el consideră că aceștia au distrus instituții ale educației. Totodată, Băsescu a refuzat să dea mâna cu Liviu Pop, după ce acesta a depus jurământul și a avut o mică ezitare și în ceea ce îl privește pe noul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu.

”Poate faptul că mai are puțin timp din mandat l-a făcut să fie așa irascibil. Nu putea să spună despre mine că am distrus educația, în condițiile în care, timp de 45 de zile am condus acest minister și le-am spus miniștrilor educației ce fac greșit”, a declarat în replică Pop.

Întrebat dacă se consideră o victimă a furiei președintelui la final de mandat, Liviu Pop a refuzat să comenteze gestul președintelui. ”Este un gest al președintelui României pe care nu vreau să-l comentez. Nu mă consider o victimă. Dacă atât consideră domnia sa că trebuie să facă atâta face”, a spus ministrul pentru Dialog Social.

Băsescu i-a acuzat miercuri pe noul ministru pentru Dialog Social Liviu Pop și pe noul ministru al Educației Sorin Câmpeanu că „au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”. Traian Băsescu a făcut referire la implicarea celor doi în menținerea titlului de doctor al lui Victor Ponta în 2012, când a izbucnit scandalul de plagiat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.