Reacția SUA la enciclica papei Francisc

Secretarul de Stat american John Kerry a spus că ultima enciclică a papei Francisc este o declarație ”puternică” despre amenințarea schimbărilor climatice.

Kerry, care este catolic, a declarat că poziția papei va ajuta la ajungerea la un acord la următoarea conferință ONU dedicata schimbărilor climatice, care va avea loc la Paris.

”Enciclica puternică a papei face apel la un răspuns comun în fața amenințării critice a schimbărilor climatice. Apelul său către toate religiile pentru a lucra împreuna reflectă urgența acestei provocări.Comunitatea credincioșilor, din SUA și din alte țări, are o istorie în care a demonstrat angajamentul pentru protecția mediului și ajutorarea celor săraci, iar papa Francisc a aplicat cu înțelepciune aceste valori când vine vorba de amenințarea cu care se confruntă planeta noastră acum. Impactul devastator al schimbării climatice, precum valurile de caniculă, inundațiile, nivelul oceanului planetar și seceta, se manifestă deja și amenință habitatul uman și al celorlalte creaturi. Avem responsabilitatea de a reacționa la această provocare și de a preveni cele mai dăunătoare consecințe. Doar împreună putem administra resursele în mod sustenabil și ne putem asigura că cei mai săraci dintre boi vor putea face față schimbărilor climatice. Avem dovezi științifice peremptorii pentru a arăta ce anume creează această problemă și avem mijloacele și resursele pentru a o rezolva. Angajamentul multor personalități este cu atât mai important pentru noi cu cât ne străduim să ajungem la un acord climatic în decembrie, la Paris”, a declarat Kerry.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.