Reacţie surprinzătoare a unui oficial ungar la o întrebare din partea presei

Unul dintre secretarii de stat ai guvernului de la Budapesta a avut un schimb de replici cel puţin bizar cu reprezentanţii presei, transmite Politcs.hu.

Laszlo L. Simon, secretar de stat la cabinetul premierului Viktor Orban, a fost întrebat de către reprezentantul unui post de televiziune proguvernamental când se va finaliza proiectul de renovare al Varkert Bazar, pavilioanele grădinii regale din Budapesta. El a răspuns: “S-ar putea să dureze 200-300 de ani, iar Hir TV nu va putea să acopere acest eveniment”. Ulterior, oficialul ungar a adăugat că, dacă vor mai pune asemenea întrebări, “ar putea urma momente dificile” pentru postul TV.

Reacţia lui Simon nu face decât să demonstreze modul in care guvernul Orba restricţionează libertatea presei, scrie Politics.hu. Secretarul de Stat a făcut parte timp de două mandate din comisia parlamentară pentru cultură şi libertatea presei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.