CIA, petrolul, gazele și rolul lui Hunter Biden în Ucraina

Într-un interviu pentru jurnalistul conservator Dan Bongino, Mike Benz, fost oficial în Departamentul de Stat al SUA în timpul administrației Trump, vorbește despre legăturile dintre diplomația si serviciile americane, despre interesele industriei petrolului din SUA în Ucraina și rolul lui Hunter Biden în Ucraina. Mike Benz, președinte al Fundației pentru Libertatea Online este acuzat de presa de mainsteam din SA ca ar fi folosit un pseudonim pentru a posta materiale de extremă dreapta și a interacționa cu naționaliști albi, postând și clipuri despre teorii ale conspirației.

”Rolul CIA în industria petrolului și gazelor este unul de lungă durată. Începutul poate fi plasat în 1953, când CIA a înlăturat guvernul Iranului, pentru a împiedica naționalizarea petrolului. Ne putem întoarce și în 1960, când George Bush Sr. și-a început cariera în informații, înainte de a deveni șef al CIA, apoi vicepreședinte și președinte al SUA. El venea din lumea serviciilor secrete. A fost omul de legătură al CIA pentru companiile petroliere din America Latină și de aceea a create Zapata Energy Offshore, în Columbia. Fostul vicepreședinte Dick Cheney se regăsește și el în această poveste, împreună cu compania Halliburton, care nu întâmplător deține drepturile de rafinare pentru petrolul de șist din Ucraina”, spune Mike Benz.

Industria petrolului și cea financiară joacă un mare joc energetic în Ucraina. Ei știu că Rusia deține resurse naturale în valoare de 75 de trilioane de dolari. Este țara cea mai bogată în resurse, iar cea mai mare parte din aceste resurse este neexploatată. Economia rusă a fost distrusă în secolul 20 și a început să se refacă bazându-se pe doi piloni: exportul de gaz natural, în special în Europa, și exportul de arme, care este de mulți ani un ghimpe în coasta SIA.

Administrația Obama a încercat să invadeze Siria, însă nu a reușit pentru că Rusia a oferit Siriei sisteme de apărare aeriană. SUA își retrag oamenii din Niger în acest moment, pentru că Rusia a trimis arme în Niger. Prin urmare, dacă Rusia ar falimenta, SUA nu ar mai întâmpina opoziție în ce privește hegemonia militară.

Departamentul Apărării are interesul să falimenteze Rusia și să-i preia modelul de afaceri, în beneficiul companiilor americane și al celor din statele NATO. Aici intervine povestea gazelor naturale. Rusia a ajuns să furnizeze cea mai mare parte din gazele importate de statele europene. Aproape întreg volumul de gaze tranzita Ucraina, în drum spre Europa, iar apoi au apărut conductele submarine ruso-germane, însă știm bine ce s-a întâmplat cu aceste gazoducte. Ucraina are zăcăminte de gaze neexploatate, și cu asta se ocupa compania Burisma, care l-a angajat pe Hunter Biden, însă marele cadou financiar pentru Ucraina erau taxele de tranzit, pentru că era in mijlocul sistemului de transport Est-Vest.

Există un sistem de transport care poate dura 100 de ani, iar Ucraina este în centrul lui. Arhitectura poate rămâne neschimbată dacă, în loc să fie alimentat din Est, sistemul ar fi alimentat din Vest, poate din Polonia, de la Marea Blatică, cu gaze naturale lichefiate importate din SUA. Nu trebuie construit un întreg sistem de conducte, o întreprindere foarte costisitoare, ci fluxul gazului trebuie doar inversat și astfel Vestul obține o piață captiva de o mie de miliarde de dolari.

Planul acesta a început să fie executat în urma cu două decenii. Putin începuse să se folosească de diplomația gazului pentru a reobține influența în țari din Europa Centrală si de Est care fuseseră incluse in NATO sau urmau să fie incluse in NATO. Începând din 2006, Departamentul de Stat al SUA a început să pună presiune pe statele europene pentru a cumpăra gaze mai scumpe din Vest, în locul gazelor ieftine din Est, pentru a reduce din influența economică a Rusiei asupra politicienilor. Inițial, aceste țări nu au acceptat această politică americană, dar au cedat în cele din urmă presiunii SUA.

Iar apoi, episodul Crimeea 2014 s-a întâmplat tot din cauza gazelor, a energiei. Dacă urmărim intermediarii CIA din aceasta regiune – National Endowment for Democracy, Center for European Policy Analysis, Atlantic Council (care are șapte foști directori CIA în consiliul de conducere) – cu toții sunt obsedați de renunțarea la gazele din Rusia.

Burisma a avut un rol foarte important în aceste evoluții, pentru ca era cea mai mare companie privată în domeniul gazelor care pompa în gazoductele Naftogaz gaze care u veneau din Rusia. Unul dintre motivele pentru care SUA au pus la cale lovitura de stat din Ucraina, în 2014, a fost refuzul regimului Ianukovici de a plăti datoria la FMI prin privatizarea Naftogaz, care ar fi ajuns în mâinile echipei financiare a lui George Soros, are a jucat un rol important în aceste evoluții.

Numai că, dacă Rusia ar fi fost eliminată din ecuația gazelor, ar fi apărut problema prețului mare pe care europenii ar fi trebuit să-l plătească pentru gazele ce ar fi venit din Houston, de peste Ocean. În acest context, Departamentul de Stat a jucat un rol important prin forțarea statelor europene să opereze schimbări de regim, astfel încât în întreaga Europă Centrală și de Est sa fie doar guverne obediente față de SUA și care să accepta planul pentru Ucraina și pentru energie.

Trebuie să înțelegem că adevărații șefi nu sunt in CIA. CIA este doar un sprijin pentru toate acestea. Ei sunt echipa de șoc a Departamentului de Stat. Avem trei departamente prin care SUA interacționează cu restul lumii, iar CIA este departamentul ”trucurilor murdare”, căruia i se permit activități supra-constituționale, ”în beneficiul cetățenilor americani”. Celelalte două departamente sunt Pentagonul și diplomația. Operează pe principiul ”interesului național”, ceea ce înseamnă că, dacă SUA cred că este bine pentru americani, dacă îi ajută economic, atunci pot să o facă. Nici nu mai este nevoie de justificări legate de apărare.

CIA a fost creată pentru că Departamentul de Stat avea nevoie de un mecanism secret care să ajute la îndeplinirea unor obiective fără implicarea directă a diplomației. Ei pot face multe lucruri murdare. Pot arunca în aer un gazoduct, pot răsturna un guvern, pot frauda alegeri, pot altera presa dintr-o țară străină. Și nu există repercusiuni diplomatice, pentru că Departamentul de Stat va spune că nu este implicat. ”Pur și simplu s-a întâmplat”. Însă în spate se află CIA, care poate recurge la sabotaje, la răsturnări și spionaj corporativ, așa cum a fost în cazul Burisma.

Burisma era o companie ucraineană dominată de Rusia. Atunci, în anii 2013-2014, Ucraina era ruptă în două – între partea sa ucraineană și partea sa rusa. Din cauza acestei rupturi a și început războiul civil, după lovitura de stat din 2014.

”Desantul” american a început ceva mai devreme. În 2013, Vctoria Nuland a ținut un discurs în care a declarat că Departamentul de Stat a oferit cinci miliarde de dolari pentru organizațiile societății civile din Ucraina care a orchestrat revoluția. Dacă ar fi să credem în povestea oficiala, aceste organizații au înconjurat clădirile guvernamentale, președintele a fugit din țară, iar în locul lui a venit un nou guvern. Victoria Nuland a făcut aceste afirmații la un eveniment sponsorizat de Chevron și Royal Dutch Shell, companii care făcuseră investiții de 10 miliarde de dolari în Naftogaz, acolo unde investise și Burisma.

Cum a ajuns Hunter Biden la Burisma, cu riscul de a expune familia vicepreședintelui de atunci (Joe Biden)? Ei bine, este o situație similară cu cea a lui Jeffrey Epstein. Să ne amintim ce a spus Alexander Acosta în audierile pentru funcția de șef al Departamentului Muncii în administrația Trump. Acosta fusese procuror într-unul din cazurile împotriva lui Epstein, în anii 1990, și era acuzat că a cerut o pedeapsă prea blândă. Acosta a declarat că i s-a cerut să facă asta, pentru că Epstein era omul serviciilor. Cu asta se ocupă CIA.

CIA este direct legata și de Departamentul Justiției. William Barr a fost șeful Departamentului Justiției în timpul mandatului lui Donald Trump, exact când lui Hunter Biden i se întâmplau toate astea. Barr și-a început cariera în CIA. The Washington Post a scris că a fost implicat în afacerea Iran-Contra, blocând încercările Congresului de a afla mai multe despre acest scandal. Era un om care ștergea urmele CIA și care apoi a ajuns Procuror General al SUA. Legătura CIA cu Parchetul General este importantă, pentru că agenția trebuie să-și protejeze oamenii, în acord cu doctrina negării plauzibile. CIA trebuie să aibă mereu la îndemână negarea plauzibilă a implicării oriunde în lume.

Încă ceva despre Hunter Biden. El a fost printre consilierii National Democratic Institute, care este o ramură a National Endowment for Democracy. Iar NED a fost creat la inițiativa directorului CIA Bill Colby, în anii 1980, când acesta nu a mai vrut să riște ca CIA să fie prinsă că oferă finanțări directe în alte state. NED a apărut pentru a șterge urmele CIA. Cum oare a ajuns Hunter Biden în conducerea celui mai prolific intermediar al CIA?”

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

20 de Comentarii

 1. „. În 2013, Vctoria Nuland a ținut un discurs în care a declarat că Departamentul de Stat a oferit cinci miliarde de dolari pentru organizațiile societății civile din Ucraina care a orchestrat revoluția. ”

  „organizațiile societății civile” = ONG-uri pentru care ->
  „Departamentul de Stat a oferit cinci miliarde de dolari”
  cu urmari de … MAIDAN ! 😀 😀 😀

  Va mai e straniu pentru ce motive extra-statale GEORGIA a votat o lege pentru ca ONG-urile sa arate PUBLIC cine le finanteaza ?
  Rusii au dat sub PUTIN legea aceea mai demult
  si
  chiar USA are o LEGEprin care obliga ONG-eurie americane sa arate cine (eventual din afara USA sau partide, si/sau afaceristi) le finateaza …de unde credeti ca se stie CAT DE MULT …finanteaza ONG-uri americane CONGRESSUL-EVREILOR_DIN_USA ? 😛

  SHALOM ! (—tot ce scrie „asta” se stie la mishteaux … demuuult !° A exista si „LEAK-ul PENTANGON-ului” candva …a cum …uitat!

 2. Cumva USA … Departamentul de stat a finantat in RO
  ONG-urile iesind anii trecuti (nu azi cand fortele antogoniste la paritate dialectica nu mai permit , an electoral, finantarea ONGE-urilor fara a nu fi acuzatea schimba balanta IN FAVOAREA UNUIA 😉 sau altuia: zis celor ce se mira de USR-ul tace azi in fata …”corruptilor” -> IQ=? )

  SHALOM ! Esti tare chiar si-n putinul 1/1000 zis/prophetit ❤️❤️❤️

 3. Ceea ce putem numi separarea intregii Europe de resursele energetice ale Rusiei a devenit realitate chiar daca pe ici colo se mai inchide cite un ochi .Timp de zeci de ani Europa nu si-a consumat resursele energetice cumparind gaze si petrol rusesc totul trecut prin filera Ucraineana ce facea parte din reteaua Rusiei de transport .Aici intervine necazul. Coruptia din Rusia ,Ucraina si Europa a filtrat mari cantitati de gaze despre a carei cantitate si valoare nimeni nu stie cu exactitate adevarul .nici macar Putin nu a stiut cit la suta s-a platit si cit de mari au fost sumele deturnate de la plata .Nimeni nu stie acum care este cantitatea ramasa in puturile ce probabil nu au putut fi inchise in totalitate .Practic coruptia din Ucraina a furat totul in colaborare cu rusii si firmele occidentale de destinatie .Rusia ataca Ucraina .Vrea sa distruga cu orisice pret intreaga Ucraina care practic si-a batut joc de conducerea comunista a Rusiei .Ura devine factorul declansator al invaziei .Degeaba Franta si Germania au incercat sa dreaga busuiocul .SUA a profitat de situatie si a vindut si inca mai vinde mari cantitati de gaz lichefiat Europei care are insa alternativa folosirii proprilor zacaminte ce nu au fost consumate ca si alternativa mixului energetic ce ne ofera stabilitate .Capriciile schimbarilor climei ne-au avantajat enorm .Exemplul Romaniei este stiut .Una peste alta Rusia si China au nevoie de imense sume de bani spre a-si repara ceea ce putem numi „inselaciunea mileniului ”.Nimic nu era real .Totul se afla doar in scripte .Contractele au disparut mai ales in industria de armament .Francezii si Americanii ocupa primele doua locuri .

 4. Cine are cap stie de ce serviciile nu-si omoara agenti -> EPSTEIN traieste :

  „MIKE BENZ: It’s a very similar story to Jeffrey Epstein. If you recall, Alex Acosta, when he was being nominated for Secretary of Labor, was asked, „Why didn’t you go after Epstein in the 90s? Why did you give him a sweetheart deal?” He said, „I was told to back off the case because he belonged to intelligence.” That’s a direct quote.”

  … din acelasi interviu precum in articol !
  ________________
  „I was told to back off the case because he belonged to intelligence.” That’s a direct quote.”

  I❤️MISHTEAUX👌

 5. In realitate CIA Burisma shi Hunter Biden au produs arme bacteriologice. Epidemia de COVID a fost plantata de CIA la Wuhan cu ajutorul sportivilor Americani infectatzi participantzi la olimpiada militara de la Wuhan. Olimpiada a fost filmata shi televizata shi pe film se vad clar sportivii Americani evident bolnavi. Chinezii au aflata mai tarziu shi cat de contagioshi erau sportivii Americani, chair medicul Chinez care a tratat o ciclista din echipa SUA a murit Mai tarziu de COVID.

 6. o fi toate adevĂrate? PĂI DACĂ SUNTT ,DE CE ÎI MAI ANCHETAȚI PE SRI-IȘTI! ACEȘTIA NU FAC DECÂT CEEACE LI SE PORUNCEȘTE DELA Wa.DC?

 7. Eu cred ca si unii de-si zic EXPERTI
  invata din puerilitatile simpatic-straniului mishteaux …

  (e horror cum de altfel gadesc cei cu IQ>145 [daca-se ANTI-plictisesc politic ! ] TRUMP e deja plictisitz si el de PROCESE = imediat ce scapa de ele e un atac virulent la JOE ! ( 🙁 SPAIMA la BUKALE !:( )

 8. Asta cu „arme biologice” o sti OFICIAL 🙂 de la Victoria NULAND ?

  (intreb curioss stiind ca s-a aflat OFICIAL tot de la „ei” cum-ca CIA avea 12 statii in zona, acum rusa, de limba rusa a Urkaniei)

 9. ZDRENTELOR, IN CURAND SUA VA IMPARTI CU CHINA RESURLE RUSIEI. ASA CA O SA M-AI LIGETI PRAFUL DUPA TOBA, IDIOTILOR.

 10. USR-ul nu e partid ci o gasca (mafiota!) de tradatoti actionati cu simbrie EXTERN !
  STIU CE SPUN ! E deja verificat chiar si din predictiaatacului colaterla la SRI facut de FBI-ul pacalit de VULPE ! 🙂

  Totusi nu va indemn nici sa-l votati nici SA NU-L VOTATI !
  USR e un ONG finantat din afara … daca aveam legea ofializarii finantatorilor ONG-urilor din RO
  am sti de cine sau ar inceta sa existe 1
  Vorba lui NULAND (skorpia) …Departamentul de stat USA a dat 5 miliarde ONG-urilor din UKRAINA pentru
  lovitura de stat „FOOK UE!” ..care-a zis-o oficial
  facand rusii sa dea o lege prin care obliga ONG-uriel sa-si dea finatatorii pe fata … „paza buna pazeste maidanul” si la rusi si la georgieni , legal acum !

  IQ>145

 11. @moromete are dreptate. Noi romanii sa ne ingrijim sa nationalizam resursele naturale pe care le-am dat din prostie. Sa le exploatam noi pentru nevoile bugetare. Daca piata-i jos sa le lasam acolo unde le-a lasat Dumnezeu, pentru ca stau bine. Sa avem o politica de auto-alimentare, adica agricultura nationala puternica, invatamant de calitate, sanatate si cred ca este timpul sa avem o armata nationala puternica si cateva milioana de rezervisti, ca-n Elvetia, adica rezervisti cu arma acasa, gata la orice moment sa apere tara. Nu prea ma intereseaza Rusia, SUA sau Germania! Atat ca nu mai vreau sa le vad mutrele de infractori de joasa speta de o promiscuitate jegoasa gen Epstein.

 12. „Unul dintre motivele pentru care SUA au pus la cale lovitura de stat din Ucraina, în 2014, a fost refuzul regimului Ianukovici de a plăti datoria la FMI prin privatizarea Naftogaz, care ar fi ajuns în mâinile echipei financiare a lui George Soros, are a jucat un rol important în aceste evoluții.”

  SUA are obiceiul de a lucra cu proceduri şi modele, deci nu este nimic nou. Fix acelaşi lucru s-a întâmplat în România, în anii ’80, când FMI a şantajat guvernul comunist să cedeze gazele şi petrolul României către americani, iar în schimb ar fi urmat să ni se refinanțeze plata datoriei externe contractate pentru industrializarea țării. Ceauşescu a refuzat să înstrăineze resursele naționale preferând să pună presiune asupra poporului ca să facă economii, iar acesta a fost motivul pentru care anii 80 au fost atât de plini de lipsuri, însă s-a plătit integral datoria la FMI şi băncile occidentale creditoare. Desigur că asta i-a nemulțumit pe americani, care au organizat lovitura de stat din ’89 şi apoi ne-au luat tot. Iar noi am picat ca guguştiucii în toată povestea aceea, crezând ca fraierii în libertate, dreptate şi democrație.
  Câteva decenii mai târziu acelaşi tipar a dost folosit şi în Ucraina. Diferența este doar că pe Ianukovici nu l-au împuşcat.

 13. Transformam o problema care s-a efectuat la vedere intr-o mare actiune CIA.Biden a discutat cu Scholz, care plecase spre US cu ideea de a nu renunta la gazele rusesti si l-a lamurit sa renunte.Doar nu a intervenit CIA in avionul care il ducea pe Scholz catre Biden.Actiunile au fost la mare vedere si chiar grosolane.Spargerea Nord Stream n-are nici o legatura cu spionajul.Aici ,in sanul NATO,a fost o actiune militara secreta care nu are a face cu CIA.Boiocotarea gazului rusesc a fost decizie politica publica americana comunicata in media.Unde e loc de spionaj sau actiune CIA?

 14. Rusia s-a constituit cu mult înaintea descoperirii petrolului, iar prezența acestuia nu face decât să întărească instinctul de apărare al rușilor de dinainte. Valabil și pentru Iran, Venezuela. Americanii și ucrainienii au deja un ritm al șistului – bați la unii și se dărâmă la ceilalți.

 15. ESTI COMUNIST sau vrei o nationaizare cu despagubirea la pretul actual al pietei (+ PROFIT viitor!) a ce
  visezi NATIOBALIZAT ?
  daca nu esti COMUNIST …cu carnet de membru PCR 😀 straniu pierdut ca tovarasii tai , 4 milioane de romani cu carnet PCR, atunci
  sti ca ROMANIA nu are bani sa faca NATIONALIZARI si nici cu japka nu poate lua ce nu-i (mai) al ei ! 😀

  MDA !
  Dormi cum ti-ai asternut zice valahu’ ! DAC-ule de FERMA DACILOR … ce se mai aude de SPIONUL RUS si ce cauta fiul stabului din armata romana acolo … taman de atentat ? 🙁 !

 16. „Cancelarul Germaniei a aruncat benzină peste focul care și-așa mocnea anunțând că vrea o „o distribuție mai uniformă a refugiaților ucraineni în întreaga Uniune Europeană”. De ce? Pentru că țara sa nu mai poate suporta cazarea, masa și celelalte cheltuieli celor peste 1,3 milioane de migranți ucraineni.

  Prestigiosul cotidian Die Welt scrie că „Olaf Scholz susține cu tărie o distribuție solidară pentru refugiați și consideră că, în mod special, ar trebui abordată și rezolvată migrația secundară în cadrul U.E”. Berlinul oferă beneficii generoase – o bursă lunară de 563 de euro pe cap de refugiat. În același timp, un procent de doar 20% (unul din cinci) dintre ucraineni a fost integrat în câmpul muncii, semn că „ai lui Zelenski” nu prea se omoară cu lucrul; statistica este furnizată de televiziunea Deutsche Welle și plasează Germania în coada țărilor europene care au reușit să-i convingă să se angajeze pe refugiați.

  La acest nivel, lucrurile sunt clare – autoritățile de la Berlin nu mai vor să plătească lenea. Pentru Germania, este evident că ucrainenii au devenit o povară (și financiară), iar restul statelor europene trebuie să se sacrifice, încă o dată, în numele solidarității cu poporul kievean.

  Inițial, Scholz a vrut să-i returneze pe migranții ucraineni în țările în care au solicitat azil prima dată, însă asta ar încălca dreptul la liberă circulație în interiorul UE. Cum statele respective nu mai vor să aibă de-a face cu refugiați din Ucraina (în Cehia și Polonia au apărut afișe pe marile magazine în care se menționează că nu sunt primiți/serviți vorbitorii de limbă ucraineană!), cancelarul german a trecut la amenințări – nicio negociere post-„europarlamentare” nu va avea loc dacă nu se acceptă „distribuția solidară” a refugiaților!”

 17. După felul fraudulos în care s-au făcut toate privatizările în România, pe sume simbolice de un dolar, sau un leu, se pot oricând anula juridic, plătindu-le și răscumpărându-le în același fel !
  Miștocarule, am avut impresia că ți-ai confecționat o origine iudaică falsă doar pentru a putea mai lesne să le critici unele dintre practicile dolozive, sau de-adreptul criminale.
  Văd că din păcate m-am înșelat și-ți ies prin toți porii tastaturii adevăratele apucături ! 😎

 18. Mizeriile la care s-au pretat CIA în decursul istoriei sale sunt arhicunoscute,cum este și obsesia SUA cu vânzările de petrol și gaze ale Rusiei. Nu sunt de acord însă că aceasta a fost principala motivație pentru lovitura de stat din piața Maidan din 2014. Motivațiile politice și geopolitice au primat în acest caz, o răsturnare de guvern cu ajutorul străzii,că în Ucraina, ar fi putut inspira, sperau neoconservatorii americani, evenimente similare în Rusia.

  În realitate, firmele americane care exploatează și vor să exporte gaze de șist în Europa nu sunt competitive dacă le comparăm cu cele din Rusia, nici la calitate, nici la preț,nici la ușurința transportului gazelor de la locul extracției la beneficiarii finali. Marii perdanți sunt clienții europeni, Rusia având o piață enormă în China,India și alte state ale sudului global, care au nevoie de resurse de energie ieftină pentru industriile lor și pentru combaterea sărăciei. Între timp,vor sărăci însă germanii,italienii,etc, care sunt puși în situația de a plăti prețurile americane piperate pentru petrol și mai ales pentru gaze.

 19. @Radu Humor

  Adevarul despre mine i.ar surprinde pe multi ! 🙂
  Sunt o entitate misteriosa … altzfel nu ghiceam ce sa straniu adeverit !
  (asa ca chiar nuc rezi ca NII l-am ajutat pe Xi sa sara pe peste un maidan chinezesc ?)ä

  Crezi acum ca e straniu cum puteam ante.sti exact de … SCANDALUL DIN SRI ? 😐 Tine minte 🙂 chiar am IQ-ul ala ! 🙂
  Daca asta te doare (pseudo-scandalul SRI) @Radu Humor … afla ca se va termina bine pentru COLDEA & alia ! Nu dispera !

  SHALOM ! Tie-ti ! Nu fi emotional ca …doare-n suflet ! 🙂

  IQ=?
  😉

 20. Inca ceva @Radu HUMOR-e
  la criza actual energetic economica si lipsa materiilor prime IEFTINE din RUSSIA
  unde crezi ca se pot angaja „chiar de-ar fi MEGA-HARNICI” auto-exilatii ucraineni din Germnania,
  Germanie care dupa PLANDEMIE si lipsa NORDSTREAM-ulii e pe cale ACUTA de dez-industrializare
  si migrarea afacerilor in tari cu gaz rusnac sau matrii prime russnace 8cum e USA care cumpara din greu mARFA russnaca
  desi nemtii-s obligati sa TINA POST (=aiba sanctiuni!)

  Vezi ca USA+RUSSIA+CHINA sunt pe crestere din ’22 si UE (GERMANIA) care era inainte de cacialma pe crestere impreuna cu RO … scade PROPORTIONAL cresterii celorlate 3 mari puteri
  DECE SPUN ASTA?
  O spun pentru ca STRANIU toate tarile „in dusmanie” acum au jucat IMPREUNA
  la …CACIALMAUA …plandemica !

  Insa -> „NINGE PE FED!” … n-a fost de ajuns = au puso de „ochii lumii” deun straniu si mega-prelungit razbel !
  NU VREAU SA-TI spun ce.i de alt nivel (din cele 5 explicative de la RAND C.)
  insa hint-ul dat mai sus … e corect daca sti sa-l interpretezi !

  Nu-s sigu de IQ-ul tau … 90 sau 110 ! 😐 (al meu poate fi calculat c-o A.I. din cele in timp deja zise ! NU MA LAUD!)
  si … 😀 te inteleg correct ! Nu-s emotional deloc desi ca inteligent stiu juca asa ! 😐
  SHALOM ! Si toate cele bune ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.