Represaliile din Turcia: 8.000 dintr-o lovitură

Autoritățile turce au dat afară 8.000 de polițiști din întreaga țară, inclusiv din Istanbul și Ankara, din cauza presupuselor lor legături cu tentativa de lovitură de stat de vinerea trecută, a declarat luni pentru Reuters un înalt oficial din domeniul securității.

Totodată, potrivit Reuters, citată de Agerpres, forțele de securitate turce îi caută în continuare pe soldații care au fost implicați în tentativa de lovitură de stat militară eșuată și încearcă să le găsească armele în diferite orașe și zone rurale.

Cel puțin 103 generali și amirali turci au fost arestați după tentativa de stat eșuată din Turcia, relatează la rândul său luni AFP, citând agenția de presă Anadolu. Este vorba de ofițeri superiori care provin din armata aerului, terestră și marină din toată țara suspectați că au luat parte la puciul eșuat.

Autoritățile turce au reinstituit starea de urgență în Istanbul și președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca avioane de luptă să patruleze permanent deasupra țării, potrivit agenției MIA.

Peste 1.800 de ofițeri de poliție suplimentari au fost desfășurați la Istanbul. Poliția a primit ordin să tragă asupra oricăror elicoptere neautorizate care zboară deasupra orașului, conform presei turce.

Potrivit CNN Turk, 42 de elicoptere ale armatei lipsesc de la baza aeriană de la Incirlik, în estul țării, care s-a aflat sub un scurt asediu după tentativa de lovitură de stat și al cărei ofițer de comandă se află printre miile de ofițeri, judecători și alți oficiali care au fost arestați de autoritățile turce.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.