Republica Moldova: Pro-ruşii plătesc 15 euro pe vot pentru a câştiga alegerile

Nereguli la în procesul de vot din Republica Moldova, unde peste trei milioane de alegători sunt chemaţi la urne duminică, pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial. Cetăţenii au de ales între candidatul prorus Igor Dodon şi Maia Sandu, politician proeuropean. Secţiile de votare din ţară s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. Nu se realizeayă exit poll-uri, iar primele estimări ale rezultatelor vor fi publicate in paralel cu numărătoarea voturilor, după ora 22.

„Vom câştiga cu o diferenţă mare”, a declarat după ce a votat Igor Dodon. „Sunt ferm covins că Moldova are viitor, va fi independentă, integră, suverană. Am votat pentru copiii noştri, împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii şapte ani”.

Despre cum poate obţine Dodon o „diferenţă mare” scriu Internauții care au depistat nereguli la secțiile de votare la turul doi al prezidenţialelor din Republica Moldova şi care plasează pe Facebook postări și fotografii. Potrivit Diez.md, unul din cetățenii activi cu drept de vot anunță că în Rezina se aduc oameni în masă cu microbuzele din Râbnița, de peste Nistru. Potrivit sursei, la ieșirea din secție li se fotografiază ștampila din fișa de însoțire a buletinului ca dovadă că au votat. „Aceștia vorbesc între ei că ar fi primit câte 300 de lei”, a precizat acesta.

Un utilizatorul de Facebook a scris că sute de mașini cu numere transnistrene se află în preajma celor două secții din Varnița. Angajaților de la întreprinderile din Bender și Tiraspol li se verifică fișele din buletin să vadă dacă au votat.

„Dacă alegerile vor fi corecte, noi vom învinge”, a dexclarat candidata proeuropeană Maia Sandu. Ea s-a arătat încrezătoare în şansele de a câştiga scrutinul, a îndemnat toată lumea să meargă la vot şi a mulţumit tuturor cetăţenilor pentru mobilizare, în special celor din diasporă, scrie site-ul de ştiri Unimedia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.